Meteorologi brīdina par lietusgāzēm, pērkona negaisiem un strauju aukstumu

Laikapstākļi Austrumeiropas reģionā gaidāmajā nedēļas nogalē krasi mainīsies, brīdina sinoptiķi. Hidrometeoroloģijas centrs prognozē spēcīgas lietusgāzes, pērkona negaisus, vēja brāzmas līdz 17 m/s un temperatūras pazemināšanos par 4-6 grādiem pēc Celsija. 

Nelabvēlīgo laikapstākļu kulminācija būs svētdien, 13. augustā.

Par to visu ir vainojams ciklons, kas jau ir ievijies Atlantijas okeāna ziemeļu daļā. Sestdien, 10. augustā, tas sasniegs Skandināviju, un tā siltais sektors sasniegs Austrumeiropu.

Tāpēc, ja nedēļas nogalē esat ieplānojuši atpūsties brīvā dabā vai strādāt vasarnīcā, labāk tos realizēt sestdien. Laikapstākļi būs ideāli: +25 grādi pēc Celsija, un tikai dažviet neliels īslaicīgs lietus.

Svētdien Austrumeiropas apgabalu šķērsos ciklona aukstā fronte.

– Svētdien gaidāmi nelabvēlīgi laika apstākļi. Nokrišņi, ļoti iespējams, būs spēcīgi, bet tajā pašā laikā lokāli un īslaicīgi. Dažviet būs daudz ūdens, bet dažviet nokrišņu var nebūt vispār.

Visspēcīgākās lietusgāzes, visticamāk, nonāks Austrumeiropas reģiona dienvidos un dienvidaustrumos. Jebkurā gadījumā mēs neprognozējam neko rekordlielu un neierastu, sacīja Meteobureau galvenā speciāliste Pozdņakova.

Slavenā kosmonauta Jurija Gagarina meitas – kā izvērtās viņu dzīves un cik līdzīgas viņas ir tēvam kad ir pieaugušas

Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra datiem nedēļas nogalē kopumā var nokrist no 15 līdz 35 mm nokrišņu.

Lasi vēl: Burkānu lakstus neizmetu, bet izmantoju tomātu konservēšanai. Dalos ar oriģinālu recepti, bez ķiplokiem, zaļumiem un garšvielām

– Laikapstākļu izmaiņas ir saistītas ar aukstās frontes pāreju. Pēc tās Austrumeiropā ieplūdīs vēss gaiss no Skandināvijas.

Svētdien, pirmdien un otrdien pēcpusdienā būs aptuveni +20 grādu pēc Celsija, kas ir 2 grādus zem klimatiskās normas. Bet tad – jauns karstuma uzplūds, vasara nebeigsies! – turpina Pozdņakova.

Aizvadītā nedēļas nogale kļuva par nopietnu pārbaudījumu Austrumeiropasiedzīvotājiem, kuri, šķiet, bija pieraduši pie laikapstākļu kaprīzēm.

Neticami gardi “slinkie” belaši! Mūsmājās tie pazūd no galda acumirklī, pat nepaspēj atdzist!

Austrumeiropai pietuvosies Skandināvijas ciklons “Otilia”. Līdzi tas atnesa brāzmainu vēju, stipras lietusgāzes un pērkona negaisus. Kā tiek minēts, tad ciklons dosies dziļāk Austrumeiropā.

Kāds laiks gan gaidāms tieši pie mums – Latvijā? Noskaidrosim!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment