Meteorologi brīdina par lietusgāzēm, pērkona negaisiem un strauju aukstumu

11.augustā, ciklons ar stiprām lietusgāzēm, pērkona negaisiem un krusu skāra Ziemeļu pusi. Arī Latvijā sagaidījām pērkona negaisus un stipras lietusgāzes daudzviet reģionu.

Austrumeiropā gaidāms apmācies laiks ar īslaicīgiem skaidrojumiem, īslaicīgām lietavām, vietām arī pērkona negaiss. Vējš norims un atmosfēras spiediens sāks paaugstināties.

Nedēļas vidū ciklons virzīsies uz ziemeļu pusi, no ziemeļrietumiem sāks ierasties aukstākas gaisa masas (ciklons griežas pretēji pulksteņrādītāja virzienam, tāpēc tā aizmugurē dominē ziemeļu gaisa straumes).

Vidējos Austrumeiropas aukstākais laiks būs no 15. līdz 17. augustam, prognozē sinoptiķi. Tas ir divus līdz četrus grādus zem klimata normas augusta vidum. Tajā pašā laikā nokrišņu būs mazāk.

Ko sagaidīsim Latvijā?

Lasi vēl: Noslēpumi, kas jāzina visiem dārzkopjiem, lai dilles vienmēr augtu īpaši kuplas

Nākamajā diennaktī laika apstākļi Latvijā būtiski nemainīsies – debesis joprojām būs mākoņainas, un vietām iespējams lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz pirmdienu būs mainīgs mākoņu daudzums, ar īslaicīgu lietu valsts austrumos un iespējamu pērkona negaisu. Rietumu un dienvidrietumu vējš pūtīs mēreni. Gaisa temperatūra svārstīsies no +11 līdz +15 grādiem, piekrastē – no +15 līdz +18 grādiem.

Rīgā naktī būs mainīgs mākoņu daudzums bez nokrišņiem, pūtīs mērens dienvidrietumu un rietumu vējš. Temperatūra pazemināsies līdz +15…+17 grādiem.

Valsts austrumos iespējams īslaicīgs lietus un vietām stipras pērkona lietusgāzes. Mērens rietumu un ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniegs 15-19 m/s. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17…+22 grādiem.

Lasi vēl: Neticami gardi “slinkie” belaši! Mūsmājās tie pazūd no galda acumirklī, pat nepaspēj atdzist!

Rīgā brīžiem uzspīdēs saule, bet iespējams arī īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Rietumu un ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 m/s, un gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Vai vasara patiešām jau beidzas? Laika ziņu eksperts Toms Bricis atklāj precīzu prognozi nākošajai nedēļai

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment