Meteorologs Jānis Trallis min, ka šonedēļ šajā Latvijas reģionā iespējama pirmā rudens vētra

Nedēļas vidū, pieaugot ciklona ietekmei, laikapstākļi mainīsies. Naktī uz trešdienu Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, atnesot lietu, kas turpināsies arī dienas laikā lielākajā daļā valsts.

Vējš pakāpeniski pastiprināsies, pūšot no dienvidu puses, ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktīs būs +11…+16 grādi, bet dienā sasniegs +17…+20 grādus.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm nedēļas nogalē laiks kļūs rudenīgs – biežāk gaidāms lietus, saglabāsies brāzmains vējš, un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, naktīs vietām var veidoties salna zāles virskārtā.

Pašreizējās prognozes rāda, ka nedēļas nogalē laikapstākļi kļūs rudenīgi – biežāk gaidāms lietus, saglabāsies spēcīgs vējš, un gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, naktīs dažviet iespējama salna zāles virskārtā.

 

Lasi vēl: Izvēlies sava īkšķa formu, un tu atklāsi, ko tas pastāsta par tavu raksturu

Mākoņu daudzums samazināsies, un nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu un dienvidaustrumu vējš.

Rīgā nedēļas pirmajā dienā būs neliels mākoņu daudzums un nokrišņi netiek prognozēti. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +21 grādam.

Laikapstākļus ietekmē anticiklona rietumu mala. Atmosfēras spiediens svārstās starp 1016 un 1021 hektopaskālu jūras līmenī.

Svētdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,7 grādiem Alūksnē līdz +19,2 grādiem Ventspilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22. septembrī bija +32 grādi Spānijā, savukārt zemākā temperatūra naktī uz pirmdienu sasniedza -8 grādus Norvēģijas un Somijas ziemeļos.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment