Meteorologs Toms Bricis atklāj, vai Latvijā jau pavisam drīz gaidāms pirmais sniegs

Foto – Pixabay

Meteorologs Toms Bricis raidījumā “Rīta Panorāma” šorīt atklāja, kādi laika apstākļi gaidāmi šonedēļ un pats galvenais – kad mēs sagaidīsim pirmo sniegu?

Nedēļa ir sākusies ar mākoņainu laiku, piemēram, šorīt bija ļoti pelēcīgs un arī rīt būs tāds pats, gaidāms arī lietus. Taču nedēļas otrajā pusē kļūs saulaināks un sausāks. No trešdienas jau un visu atlikušo nedēļu debesis būs skaidras un spīdēs saule. Runājot par gaisa temperatūru – šodien un rītdien laiks būs pavēss, tomēr salnas nav gaidāmas.

Sākot no trešdienas rīti gaidāmi jau ļoti dzestri – temperatūra būs no -1 līdz -3 grādiem, bet pēcpusdienās gaidāms ap +10 līdz +14 grādu silts, kas oktobra vidum ir diezgan silts laiks.

Foto – Pixabay

Līdz šim oktobris ir bijis ar gaisa temperatūru klimatiskās normas robežās, bet, par cik septembris bija ļoti silts, augu veģetācijas apstāšanās ir noritējusi negribīgi. Tomēr daļa koku jau ir sākuši iekrāsoties tradicionāli rudenīgajās krāsās.

Lasi vēl: VIDEO. Latvietis vairāku stundu garumā Latvijas debesīs nofilmējis pasakainu dabas parādību

Bricis smejas, ka pagājušajās brīvdienās Siguldā varēja vērot ne tikai krāsainas lapas, bet arī sastrēgumus. Tomēr lapas vēl līdz galam nav iekrāsojušās, un tas, visticamāk, varētu notikt gaidāmajās brīvdienās, jo visas nedēļas garumā gaidāms lēns vējš. Tad gan Siguldā varot gaidīt krāšņus skatus un, visticamāk, arī atkal tos pašus sastrēgumus, jo nevar jau cilvēkiem pārmest, ka viņi dodas baudīt skaistos skatus.

Foto – ekrānuzņēmums

Tomēr rudens skaistumu jau var ķert ne tikai Siguldā, piemēram, Cēsu novada iedzīvotāji uzstājas ar to, ka Cēsīs rudens ir ne mazāk skaists kā tajā pašā Siguldā.

Mēneša otrā pusē esot diezgan izteiktas tendences, ka arī gaisa temperatūra būs virs normas. Latvijas austrumu daļā, Vidzemē un Latgalē ir diezgan tradicionāli, ka oktobris ir tas pirmais mēnesis, kad uzsnieg sniegs.

Tomēr šobrīd esot gandrīz droši un ar lielu pārliecību, ka oktobrī sniegu mēs nesagaidīsim. Jo nedēļas otrajā pusē, kad Latvijā ieradīsies anticiklons, naktis būs ar viegliem mīnusiņiem, tomēr nekādi nokrišņi nebūs. Bet mēneša beigās, kad atgriezīsies mitrāks laiks, vēl aizvien būs pietiekoši augsta gaisa temperatūra, līdz ar to nokrišņu veidā varētu būt lietus, nevis sniegs. Siltā rudens tendences turpināsies vēl kādu laiku.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment