Meteorologs Toms Bricis atklāj, vai Latvijā jau pavisam drīz gaidāms pirmais sniegs

Foto – ekrānuzņēmums

Tomēr rudens skaistumu jau var ķert ne tikai Siguldā, piemēram, Cēsu novada iedzīvotāji uzstājas ar to, ka Cēsīs rudens ir ne mazāk skaists kā tajā pašā Siguldā.

Mēneša otrā pusē esot diezgan izteiktas tendences, ka arī gaisa temperatūra būs virs normas. Latvijas austrumu daļā, Vidzemē un Latgalē ir diezgan tradicionāli, ka oktobris ir tas pirmais mēnesis, kad uzsnieg sniegs.

Sabojāsiet visu mēslojumu un nodarīsiet tikai kaitējumu – kuru koku lapas nedrīkst likt kompostā

Tomēr šobrīd esot gandrīz droši un ar lielu pārliecību, ka oktobrī sniegu mēs nesagaidīsim. Jo nedēļas otrajā pusē, kad Latvijā ieradīsies anticiklons, naktis būs ar viegliem mīnusiņiem, tomēr nekādi nokrišņi nebūs.

Bet mēneša beigās, kad atgriezīsies mitrāks laiks, vēl aizvien būs pietiekoši augsta gaisa temperatūra, līdz ar to nokrišņu veidā varētu būt lietus, nevis sniegs. Siltā rudens tendences turpināsies vēl kādu laiku.

Latvijā pirmais sniegs parasti parādās oktobra beigās vai novembra sākumā, taču tas ir atkarīgs no konkrētā gada laikapstākļiem. Dažos gados pirmais sniegs var uzkrist jau oktobra vidū, savukārt citos – tikai novembra beigās vai pat decembrī. Sniegs, kas uzkrīt šajā laikā, parasti ir īslaicīgs un ātri nokūst, bet pirmais noturīgais sniegs, kas veido pastāvīgu sniega segu, bieži parādās novembra beigās vai decembra sākumā.

Zvaigžņu prognoze 15. oktobrim sola Vēžiem veiksmes vilni, bet Aunus sagaidīs labas ziņas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment