Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem 10 grādiem: vai Latvijā sāksies jau rudenīgs laiks?

Foto – Unsplash

Toms Bricis, viesojoties raidījumā “Rīta Panorāma” stāstīja gan par pagājušās nedēļas vētru un Olainē redzēto virpuļviesuli, gan arī atklāja arī to, kādi laika apstākļi gaidāmi tuvākajās dienās.

Bricis skaidro, ka patiesībā virpuļviesuļi Latvijā nav ārkārtīgi reta dabas parādība – tādi tiek novēroti katru gadu, vidēji no četriem līdz sešiem gadā. Taču lielākoties tie parādās un plosās ārpus apdzīvotām teritorijām, tāpēc šoreiz, kad šāds virpuļviesulis jeb tā sauktais tornado plosījās Olaines pagastā, pēc kura soctīklos daudzi cilvēki ievietoja video ar “saules paneļu lietu”, daudziem bija pārsteigums.

Lielākoties virpuļviesuļi plosās ārpus apdzīvotām teritorijām un liecības par to klātesamību bieži izskatās vien tā, ka, piemēram, ir sagāzta kādas meža taka, kas par to liecina.

Foto – ekrānuzņēmums

Runājot par vētru, šoreiz tā visvairāk, kā zināms, skāra Bauskas novadu, kur tā nežēloja ne kokus, ne māju jumtus. Tomēr kā uzsver Bricis – sinoptiķu brīdinājumi par tuvojošos vētru bija, taču precīzi noteikt, kurā vietā plosīsies vētra ir ļoti grūti, tāpēc visbiežāk tiek norādīts apgabals.

Lasi vēl: Eksperti nosaukuši valstis un pilsētas, kurām draud izzušana jūras līmeņa pieauguma dēļ

Jautāts, kādi laika apstākļi tad mūs sagaida tuvākajās dienās, Bricis apstiprina, ka laiks būšot daudz mierīgāks. Karstākais laiks gaidāms nedēļas vidū, kad gaisa temperatūra var sasniegt no +26 līdz +30 grādiem. Tad arī palielināsies mitrums gaisā, kas laika apstākļus padarīs grūtāk izturamus – būs sutīgāks. Tomēr, kā vienmēr, piekrastē gaidāms vēsāks laiks.

Mana omīte vienmēr pie manas gultas nolika margrietiņu pušķi: kā izrādās, ne tāpat vien – pat nenojautu, kāds spēks piemīt šiem mazajiem ziediņiem

Foto – Unsplash

Atlikusī nedēļa gaidāma vasaras vidum ar ļoti atbilstošu temperatūru – no +21 līdz +27 grādiem, dažviet gan parādīsies arī kāds lietus un negaisa mākonis, lai arī kopumā gaidāms saulains laiks. Naktis gan var kļūt dzestrākas, gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem 10 grādiem. Tomēr dienas laikā gaidāms vasaras vidum atbilstošs laiks – ne pārāk tveicīgs, ne arī vēss. Atliek vien izbaudīt vasaru!

Biešu salāti, vienkāršie minūtes laikā. Pievienojam sieru, olas, ķiplokus un liekam galdā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment