Meteorologs Toms Bricis nācis klajā ar traku prognozi tuvākajām dienām visā Latvijā

Foto – ekrānuzņēmums

Laika ziņu eksperts Toms Bricis šodienas raidījumā “Rīta Panorāma” komentēja klimata pārmaiņas, kas skārušas Austumeiropu, kur novērojami traki plūdi, kā arī paziņoja, ka Latvijā jau tuvākajās dienās gaidāms kaut kas līdz šim nepieredzēts.

Kā zināms, daudzas Austrumeiropas valstis šobrīd skārušas trakas plūdu stihijas. Mūsu meteorologs Toms Bricis skaidro, ka tas ir dažādu apstākļu kopums, kāpēc tā noticis un notiks vēl diemžēl tuvākās dienas. Taču arī par Latviju runājot, viņš teic, ka gadās, ka cilvēki saka, ka septembrī vēl esot +25 vai +27 grādi, tomēr viņš akcentē – Rīgā šomēnes nav bijusi neviena diena, kad gaisa temperatūra nebūtu sasniegusi +20 grādu atzīmi.

Foto – Pixabay

Viņš salīdzina, piemēram, ar šī gada jūniju, kad bija veselas 8 dienas, kad gaisa temperatūra nesasniedza +20 grādus. Viņš smejas, ka jūniji varētu pamācīties no septembra, kā ir būt īstais vasarai!

Sapņu ķērājs: izvēlies vienu un tu atklāsi kaut ko nozīmīgu par sevi

Bet, piemēram, 2022.gada septembrī Latvijā nebija nevienu dienu +20 grādu. Taču šobrīd katru dienu ir vismaz +20 grādu un pat vairāk, un Bricis sola, ka tā tas turpināsies vismaz līdz šīs nedēļas beigām.

 

Viņš atzīst – tas ir kaut kas neiedomājams un līdz šim nepieredzēts, jo vidējā mēneša temperatūra Latvijā šobrīd ir +17,8 grādi, kas ir normāla jūlija temperatūra.

Foto – ekrānuzņēmums

Tātad, šajā nedēļā vasara turpināsies – būs sauss, saulains laiks, lai arī nedēļas nogalē temperatūrai būs tendence nedaudz pazemināties, tik un tā gaidāms ļoti silts un vasarīgs laiks. Tuvākajās dienās visā Latvijā gaisa temperatūra sasniegs no +25 līdz +27 grādiem.

Tādējādi Bricis uzskata, ka jau tagad ir skaidrs, ka tiks pārspēts 2018.gada uzstādītais rekords, kad bija 127 dienas gara meteoroloģiskā vasara, jo mums rit jau 124 diena, bet visu nedēļu nekas nemainīsies.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment