Meteorologs Toms Bricis naktī uz pirmdienu prognozē bīstamus un ļoti nepatīkamus laika apstākļus

Foto – ekrānuzņēmums

Brīvdienās Latvijā gaidāms galvenokārt neliels sals, vietām turpinās snigt, bet nākamnedēļ jau iestāsies daudz siltāks laiks – tieši kā iepriekš tika prognozēts. Tomēr pašā nedēļas sākumā gaidāms kas ļoti nepatīkams, liecina šā brīža prognozes.

Sestdienas agrās rīta stundās Kurzemes dienvidos (īpaši Dienvidkurzemes un Saldus novadā), kā arī Vidzemes rietumos (galvenokārt Limbažu novadā) nesīs intensīvāku snigšanu. Vietām sniega segas biezums var palielināties pat par 10 centimetriem. Pārējā Latvijā snigs epizodiski un mazākā daudzumā.

Svētdien nokrišņi būs jau maz iespējami, debesis daudzviet skaidrosies, taču pēcpusdienā rietumu pusē tās atkal apmāksies.

Foto – Pixabay

Brīvdienu naktīs gaidāms sals no -7 līdz -2 grādiem, piekrastē ap nulli. Dienas laikā sestdienas un svētdien gaisa temperatūra svārstīsies no -1 līdz +3 grādiem, bet svētdien Kurzemes rietumu piekrastē tā var sasniegt +4…+6 grādus.

Vējš pūtīs no dienvidiem un dienvidrietumiem, brīžiem kļūstot brāzmains, it īpaši Kurzemē sestdien. Svētdien pēcpusdienā vējš iegriezīsies no dienvidaustrumiem un sāks pastiprināties.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis atklāj, cik lieli mīnusi Latvijā būs šajās brīvdienās un ieskicē pārsteidzošu prognozi nākošās nedēļas sākumam

Naktī uz pirmdienu Latviju pārņems siltā atmosfēras fronte, nesot nokrišņus – sākumā sniegu, tad slapju sniegu, kas vēlāk pārtaps par lietu. Šajā pārejas fāzē piedzīvosim tā dēvēto atkalu – sasalstošu lietu, kas radīs ārkārtīgi bīstamu apledojumu.

Lai gan nakts sākumā vietām vēl būs neliels sals, uz rīta pusi atkusnis aptvers visu valsti. Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra sasniegs +3 līdz +4 grādus Latvijas austrumos un no +8 līdz +9 grādiem Kurzemes piekrastē.

Tikmēr nākamās nedēļas laikā gaisa temperatūra lielākoties saglabāsies virs 0 grādiem, un viss uzsnigušais sniegs pilnībā izkusīs, iestājoties atkal tipiski rudenīgiem, nesniegotiem laika apstākļiem.

Leave a Comment