Meteorologs Toms Bricis par laika apstākļiem nākošnedēļ: būs salnas un dzestri rīti, tomēr ir arī priecīgas ziņas

Foto – Pexels

Lai gan pēdējās dienās lielākā daļa interneta un arī laika un dabas eksperti runā un jūsmo par Latvijas debesīs aizvadīto nakts brīnumu – skaisto ziemeļblāzmu, tikmēr meteorologs Toms Bricis nācis klajā ar laika ziņu prognozi ne tikai brīvdienām, bet arī jau nākošajai nedēļai. Vai būs jau patiešām nopietns aukstums?

Naktī uz sestdienu vietām Kurzemē un Vidzemē iespējams neliels lietus, bet turpmākās brīvdienas paies bez nokrišņiem. Sestdien debesis būs gandrīz skaidras, taču svētdien mākoņu daudzums no rietumiem sāks pieaugt.

Sestdien pūtīs viegls līdz mērens dienvidrietumu vējš, bet svētdien tas iegriezīsies no dienvidaustrumiem, un Kurzemē dažbrīd tas kļūs jau brāzmaināks.

Foto – ekrānuzņēmums

Lasi vēl: Kurus kokus vajadzētu stādīt rudenī un kā to darīt pareizi

Naktīs temperatūra pazemināsies no +2 līdz +7 grādiem, un sestdienas rītā, īpaši Vidzemē un Latgalē, temperatūra var sasniegt pat arī 0 līdz +1 grādam, jāņem vērā, ka dažviet jau zāles augstumā veidosies salna. Piekrastes zonās gan sestdienas nakts solās būt siltāka – tur no +8 līdz +11 grādiem. Brīvdienās pēcpusdienās gaiss iesils no +11 līdz +14 grādiem.

Foto – Pexels

Nākamās nedēļas sākumā laiks kļūs pelēcīgāks un rudenīgāks, biežāk būs apmākušās debesis un diemžēl mazāk un retāk uzspīdēs arī saulīte. Pazemināsies arī gaisa temperatūra, jo dienas laikā tā būs no +7 līdz +12 grādiem, bet ir arī kāda priecīga ziņa – no nedēļas vidus sāksies sausāks un saulaināks laika periods, kad naktis būs dzestras un ar salnām, tomēr dienas solās vēl būt diezgan siltas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment