Meteorologs Toms Bricis sola teju neiespējamo: Latvija vēlreiz sagaidīs +20 grādu siltumu

Foto – ekrānuzņēmums

Laika ziņu eksperts Toms Bricis šorīt “Rīta Panorāma” studijā stāstīja teju vai neticamas, bet vienlaikus arī ļoti priecīgas ziņas – kāds laiks Latvijā mūs sagaida šonedēļ un arī nākošnedēļ.

Viņš atzīst, ka līdz ar pirmajām vēsajām dienām, daži jau esot uzsākuši apkures sezonu. Tiesa, protams, ka tie ir tie cilvēki, kuri paši to var regulēt. Tomēr viņš akcentē – lai arī vakar un šodien ir jūtamas rudens vēsmas, šī gaisa temperatūra ir ap klimatisko normu – tieši tā, kā tam jābūt.

Runājot par septembri, šis bijis siltākais septembris ar vidējo diennakts temperatūru +16,1 grādi, bet, piemēram, 1993.gadā septembris bijis aukstākais novērojumu vēsturē. Bricis smejas, ka pat 2017.gada jūlijs izrādījies kopumā vēsāks, nekā šī gada septembris.

Foto – Pixabay

Tomēr viņš nenoliedz, ka šonedēļ laiks patiešām jau būs rudenīgs. Otrdiena un trešdiena vēl būs krietni vēsākas un rudenīgākas – būs mākoņains, un it īpaši trešdien, jau smidzinās lietus. Daudzviet gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies vairs tikai no +7 līdz +10 grādiem. Šajās dienās gan gribēšoties jau ieslēgt apkuri, jo šādās dienās arī mājoklis diezgan atdziest.

Lasi vēl: Meteorologi pastāsta, ka oktobra sākums Latvijā ienesīs būtiskas pārmaiņas laikapstākļos

Tomēr nedēļas otrajā pusē, Bricis sola, ka saulīte atkal parādīsies biežāk. Gaisa temperatūra naktīs būs no +3 līdz +8 grādiem, bet kaut kur varot būt arī salna. Pēcpusdienās vidēji gaiss sasils no +9 līdz +15 grādiem.

Foto – Pixabay

Tomēr laika ziņu ekspertam ir arī kāda ļoti priecīga ziņa – visticamāk, ka nākošnedēļ Latvija vēl piedzīvos kārtīgu siltumu. Tas esot tamdēļ, ka Vidusjūras siltās gaisa masas, visticamāk, virzās mūsu virzienā, kas nozīmē, ka temperatūra būs pat virs +15 grādiem un, visticamāk, kādu dienu sasniegs pat +20 grādu robežu.

Tomēr Bricis uzsver, ka šāda temperatūra oktobrī nav nekas neparasts, un tā mēdzot būt. Tāpat arī viņš min, ka vismaz šā brīža prognozēs arī oktobris izskatās siltāks par normu. Un mierina – nekādu lielo aukstuma vilni arī tālākajās prognozēs šobrīd vēl neredz.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment