Microsoft investēs 7,16 miljardus ASV dolāru jaunos datu centros Spānijas ziemeļaustrumos

Microsoft plāno ieguldīt 6,69 miljardus eiro (7,16 miljardus ASV dolāru) jaunu datu centru izveidē Spānijas ziemeļaustrumu Aragonas reģionā, kas kļūst par nozīmīgu mākoņdatošanas centru Eiropā.

Aragonas reģiona valdība paziņoja, ka ASV tehnoloģiju gigants ir iesniedzis būvniecības atļaujas pieteikumu datu centru būvniecībai vietā pie Saragosas pilsētas, apstiprinot vietējā laikraksta El Heraldo ziņoto.
Uzņēmuma investīcijas tiks sadalītas 10 gadu laikā, norādīja reģionālā valdība.

Microsoft, kas nesen paziņoja par 2,1 miljarda eiro ieguldījumu datu centros Madridē, atteicās komentēt plānus Aragonā.
Microsoft seko savam galvenajam konkurentam Amazon mākoņdatošanas struktūrvienībai AWS, kas pievēršas Aragonijai. Pagājušajā mēnesī Amazon paziņoja, ka nākamo 10 gadu laikā Aragonā plāno ieguldīt 15,7 miljardus eiro datu centru būvniecībā.

Amazon paziņoja, ka savus datu centrus pilnībā darbinās ar atjaunojamo enerģiju. Aragonas reģionā ir liela vēja enerģijas jauda.

Saragosa, Spānijas piektā lielākā pilsēta, ir kļuvusi par loģistikas un transporta centru, Tā atrodas pusceļā starp Madridi un Barselonu, Spānijas lielākajām pilsētām, un galvenā tirdzniecības koridora vidū, kas savieno Pireneju pussalu ar Franciju un pārējo Eiropu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment