Microsoft piedāvā Apple ierīces darbiniekiem Ķīnā, ņemot vērā Android pakalpojumu trūkumu

Microsoft plāno piedāvāt Apple iOS bāzētas ierīces saviem darbiniekiem Ķīnā, lai piekļūtu autentifikācijas lietotnēm, 8. jūlijā paziņoja uzņēmuma pārstāvis, atsaucoties uz to, ka šajā valstī nav Google Android pakalpojumu.

Pēc vairākiem drošības pārkāpumiem, no kuriem pēdējais bija Krievijas hakeri, kas šogad izspiegoja un piekļuva uzņēmuma darbinieku un klientu e-pastiem, Microsoft ir pakļauta pastiprinātai kontrolei.

Par notikušo pirmais ziņoja Bloomberg News, kas, atsaucoties uz iekšēju paziņojumu, norādīja, ka Windows OS ražotājs saviem darbiniekiem Ķīnā ir devis rīkojumu no septembra darba vietā izmantot Apple ierīces.

Kā daļa no Microsoft globālās Drošas nākotnes iniciatīvas, pāreja uz iOS ierīcēm ir saistīta ar to, ka Ķīnā nav pieejams Google Play veikals, kas ierobežo darbinieku piekļuvi tādām drošības lietotnēm kā Microsoft Authenticator un Identity Pass, piebilda ziņojumā.

“Tā kā šajā reģionā nav pieejami Google mobilie pakalpojumi, mēs cenšamies piedāvāt darbiniekiem piekļuvi šīm nepieciešamajām lietotnēm, piemēram, iOS ierīcē,” Reuters e-pastā norādīja uzņēmuma pārstāvis.

Microsoft ir viens no tiem ASV uzņēmumiem, kam ir spēcīga klātbūtne Ķīnā. Uzņēmums ienāca Ķīnas tirgū jau 1992. gadā, un tam šajā valstī darbojas arī liels pētniecības un attīstības centrs.

Uzņēmums nodrošinās iPhone 15 modeļus darbiniekiem, kas pašlaik izmanto Android tālruņus visā Ķīnā, tostarp Honkongā, teikts Bloomberg ziņojumā.

Ķīnā patiešām nelieto Google, jo tas ir bloķēts ar valsts interneta cenzūras sistēmu, ko dēvē par “Lielo ugunsmūri”. Tāpēc Ķīnas iedzīvotāji izmanto vietējās meklētājprogrammas un pakalpojumus, piemēram, Baidu, kas ir vispopulārākā meklētājprogramma Ķīnā, bieži salīdzināta ar Google. WeChat ir ļoti populāra ziņapmaiņas lietotne, kas piedāvā arī daudzus citus pakalpojumus, ieskaitot mobilo maksājumu un sociālos tīklus.

Interneta lietotāji Ķīnā ir spiesti izmantot šīs alternatīvas, jo starptautiskās platformas, piemēram, Google, Facebook un Twitter, ir bloķētas. Tas rada lielu ietekmi uz informācijas pieejamību un iedzīvotāju saziņas iespējām ar ārpasauli.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment