Microsoft uz laiku aptur mākslīgā intelekta funkcijas Recall izlaišanu drošības apsvērumu dēļ

Microsoft  nākamnedēļ kopā ar saviem jaunajiem datoriem neizvērsīs mākslīgā intelekta atbalstītu funkciju “Recall”, kas izseko datora izmantošanu, un tā vietā to vēlāk izmēģinās ar mazāku grupu, ceturtdien paziņoja tehnoloģiju gigants, ņemot vērā bažas par privātuma riskiem.

Funkcija Recall izseko tīmekļa pārlūkošanu un balss tērzēšanu, veidojot datorā glabātu vēsturi, kuru lietotājs var meklēt, kad viņam nepieciešams atcerēties kaut ko, ko viņš darījis, pat pēc vairākiem mēnešiem.

Tagad Recall būs pieejama tikai Windows Insider Program (WIP) priekšskatījumā tuvākajās nedēļās, nevis 18. jūnijā, kad bija paredzēts, ka pakalpojumus būtu plaši pieejama Copilot+ datoru lietotājiem, teikts Microsoft bloga ierakstā.

Šāds lēmums ir “pamatots ar mūsu apņemšanos nodrošināt uzticamu, drošu un stabilu pieredzi visiem klientiem, kā arī iegūt papildu atsauksmes, pirms šī funkcija būs pieejama visiem Copilot+ datoru lietotājiem,” paziņoja Redmondā, Vašingtonā bāzētais uzņēmums.

Copilot+ personālie datori ir personālo datoru kategorija ar mākslīgā intelekta (AI) funkcijām, kas tika prezentēta maijā. WIP ir publiska programmatūras testēšanas programma, kas miljoniem “Windows lielāko fanu” ļauj priekšskatīt gaidāmās operētājsistēmas funkcijas.

Uzņēmums paziņoja, ka pēc atsauksmēm no WIP kopienas plāno padarīt pieejamu Recall priekšskatījumu visiem Copilot+ personālajiem datoriem, kas drīzumā būs pieejami.

Drīz pēc paziņojuma par šo funkciju tika paustas bažas par konfidencialitāti, dažiem sociālo plašsaziņas līdzekļu lietotājiem paužot bažas, ka tā varētu ļaut veikt spiegošanu, savukārt miljardieris, tehnologs Elons Masks (Elon Musk) nosauca to par “Melnā spoguļa epizodi”, veicot salīdzinājumus ar Netflix seriālu, kurā tiek pētīta progresīvo tehnoloģiju kaitīgā ietekme.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment