Viņš ir arī gatavošanas spiediena režīmā piekritējs, ko Henlijs raksturoja kā “lielisku līdzekli”, lai ātrāk mīkstinātu cietus gaļas gabalus.
“Izmantojot tvaiku un spiedienu, lai sašķeltu gaļas šķiedras, gaļa kļūst mīkstāka. Tas ir lieliski piemērots sautējumiem un cepešiem. Cepot vai lēni gatavojot, pievienojiet traukam nedaudz šķidruma. Tas var būt buljons, vīns vai pat tikai ūdens. Tas palīdz uzturēt gaļu mitru un mīkstu gatavošanas laikā,” iesaka vīrietis.
Henlijs arī iesaka ļaut gaļai atpūsties un to pareizi sagriezt šķēlēs, lai iegūtu vislabāko garšu.
“Pēc pagatavošanas ir svarīgi ļaut gaļai dažas minūtes nostāvēties, pirms to sagriež šķēlēs. Tas ļauj sulām atkal sadalīties, padarot gaļu maigāku un aromātiskāku. Gaļu sagrieziet šķiedrās, lai samazinātu muskuļu šķiedras, kas arī var palielināt maigumu,” viņš norāda.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc vecumdienās mēs izrādāmies nevajadzīgi saviem bērniem: nepatīkami Dinas Rubinas vārdiby Rinalds Bergmanis
- Oktobris nesīs kaut ko tādu, kas nav noticis kopš 1743. gada: ir publicēta jauna prognozeby Sandra Vīgante
- Sīpolu diena 17. septembrī: ko nedrīkst darīt, lai nepiesauktu nabadzību un to, ka veiksme pagriež muguruby Laura Andersone