Mīti par ēdiena termiņiem- kuri patiesībā ir jāmet ārā un kuri ir jāēd?

Vidēji, katrā mājsaimniecībā, katru nedēļu ārā tiek izsviesti deviņi augļi/dārzeņi un divi gaļas produkti. Tas viss maksā naudu, vidēji, izmesto produktu vērtība nedēļā sasniedz 8 Eiro, bet gadā tā sastāda pat 409 Eiro. Tomēr, tam tā nav jābūt. It īpaši tad, ja liela daļa pārtikas tiek izmesta nepatiesu pieņēmumu dēļ.

Pirmkārt – lūk, ko nozīmē katrs no šiem uzrakstiem:

· Izlietot līdz: Šie datumi attiecas uz drošību. Šos ēdienus jāizlieto līdz norādītajam datumam un tos nevajag lietot uzturā pēc norādītā datuma, pat tad, ja tie izskatās un garšo kā svaigi.

· Ieteicams līdz: šos ēdienus iespējams patērēt arī tas, kad termiņš ir pārsniegts, bet tie vairs nebūs tik labi.

· Pārdot līdz: Šie datumi ir paredzēti veikala vajadzībām, tu tos vari pilnībā ignorēt.

Ja tev patīk ietaupīt naudu, ievēro, ka daudzi produkti ir labi vēl pēc to lietošanas termiņa beigām.

Kā arī, atbrīvojies no nepatiesiem pieņēmumiem par lietu uzglabāšanu, piemēram, maize ledusskapī ātrāk sakalst, kā arī, nav jēgas tur turēt olas.

Citas lietas, ko vari neuzglabāt ledusskapī, ir mērces, ievārījumi un kartupeļi – tie tikai aizņem lieku vietu, un šo lietu vietā tu vari uzglabāt citus produktus, kuri tiešām jāuzglabā vēsumā.

Vai tas ir sasaldējams?

Daudzos gadījumos, produkti, kas paliek veci, ir sasaldējami, lai tos varētu izmantot vēlāk. Siers, piens, sēnes, rīsi, jogurts, krējums un kartupeļu putra, visi šie produkti ir sasaldējami. Neaizmirsti arī par maizi. Šķēlēs sagrieztu maizi var uzglabāt ledusskapī, iespaidīgi pagarinot tās izmantojamību.

Arī olas var sasaldēt – tikai ne čaumalās. Tās ir jāpārsit un jāsakuļ, tad šo šķidrumu var sasaldēt.

Gaļu var vairākkārtīgi sasaldēt, arī pēc atsaldēšanas, tikai jāpārliecinās, ka starp pirmo un otro sasaldēšanas reizi, gaļa tiek termiski apstrādāta.

Saldētavā būs īstā vieta arī pāri palikušām sautētajām pupiņām un banāniem, kas kļūst pleķaini.

Cik daudz ir vērts saglabāt un vai tas ir praktiski?

Lai saprastu, cik daudz ēdiena patiesībā cilvēki izšķērdē, mēs lūdzām divu bērnu mammu, Felicitiju, lai viņa fiksē visu, ko viņas ģimene nedēļas laikā izmet laukā, un tad mēģināt izmesto produktu skaitu samazināt.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Ziemassvētku veiksme jau gaida. Vai Tu aiziesi to satikt jau šodien? http://ej.uz/8sdn</cite>

    Tavs pirmais online nopelnītais tūkstotis eiro vēl nekad nav bijis tik tuvu. Tas jau burtiski elpo pakausī. Pagriezies, satver to un praktiski momentāli pārsūti uz savu bankas kontu. To var atkārtot kaut ik nedēļu. Tas pat mēdz radīt dīvainu satraukumu – jo tā ir ātra, matemātiskajā statistikā un kombinatorikā balstīta, tāpēc nekļūdīga stratēģija naudas pelnīšanai tiešsaistē – dalība loterijas sindikātā, ko esmu izveidojis īpaši Latvijas cilvēkiem. Ienāc, paņem Laimīgo Lozi un pārvērt savu dzīvi sapnī!

Leave a Comment