Pīrāgi ir viena no pašām populārākajām uzkodām, ko mīl gan lieli, gan mazi. Tie var būt ar saldu pildījumu, vai sāļu, bet galvenais ir mīkla – ja tā nesanāks, pīrāgs būs neizdevušies.
Lai arī šokolādes tāfelītes, jogurti ar piedevām un sālīti rieksti vai čipsi ir kļuvuši par ierastu uzkodu lielam vairumam cilvēku, pīrāgi no pannas vai cepeškrāsns ar iecienītāko pildījumu daudziem arvien ir visgardākais kārums.
Atceros, kā vecmāmiņas un mammas pīrāgi vienmēr bija gaisīgi mīksti, sulīgi. Tagad es zinu noslēpumu. Tas viss ir par mīklu. Vieni mīca ar pienu, citi ar ūdeni, bet mūsu ģimenē – ar krējumu un kefīru. Iegūtā mīkla ir neticami mīksta un maiga. Tāpēc pīrāgi vienmēr ir lieliski.
Sastāvdaļas
Skābais krējums – 250 ml
Kefīrs – 100 ml
Ola – 1
Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
Soda – 1 tējkarote
Sāls – 0,5 tējkarote
Cukurs – 1 tējkarote
Kviešu milti – 400 grami
Kartupeļi – 300 grami
VID darbinieks cilvēkam prasa skaidrojumu par savdabīgu maksājumu
Sagatavošana
Vienā traukā apvienojiet kefīru, skābo krējumu, saulespuķu eļļu, olu, cukuru un sāli. Pievienojiet maisījumam sodu un miltus. Tad nepieciešams mīcīt mīklu.
Sagatavo pildījumu. Izvārām kartupeļus un pagatavojām kartupeļu biezeni. Jūs varat izvēlēties jebkuru pildījumu, kas jums patīk.
Sadaliet mīklu gabalos. Katru izrullējiet nelielā plakanā kūkā. Liek pildījumu, veido pīrāgu. Uzkarsē eļļu pannā. Cepiet pīrāgus uz vidējas uguns. Liesākai versijai var cept cepeškrāsnī.
Vecumdienās svarīgāki nav 40 gadus jauni draugi, ne bērni, ne vīrs, bet šīs trīs lietas
Gatavos pīrāgus liek uz papīra dvieļiem, kas uzsūks lieko eļļu. Uzglabājiet kārumu ar pildījumu plastmasas paplātē ar vāku. Pirms pasniegšanas jau atdzisušos pīrāgus var uzsildīt, un tie būs tikpat svaigi. Mīkla ir mīksta, gaisīga, garšīga – ar šo recepti ir vērts padalīties.
Jauns plāns: par iebraukšanu Rīgas centrā būs jāmaksā, bet dažiem auto tas būs liegts pavisam