Biešu pīrāgi ir unikāls un garšīgs ēdiens, kas apvieno krievu virtuves tradīcijas un mūsdienu gastronomijas tendences.
Bietes ar savu bagātīgo krāsu un saldeno garšu ir šo pīrāgu galvenā sastāvdaļa, piešķirot tiem noderīgas īpašības. Vitamīniem un minerālvielām bagātās bietes ir pazīstamas ar savu labvēlīgo ietekmi uz veselību.
Biešu pīrāgi ir lieliski piemēroti veģetāram uzturam, kā arī var būt interesants cienasts viesiem.
Sastāvdaļas mīklai:
500 mililitru piena;
14 grami rauga;
1 tējkarote sodas;
120 grami margarīna;
2 tējkarotes cepamā pulvera;
2 olas;
2 tējkarotes sāls;
2 ēdamkarotes cukura;
900 grami miltu.
Pildījuma sastāvdaļas:
1 biete.;
1 burkāns.;P
3 ēdamkarotes cukura;
Žāvētas plūmes pēc garšas.
Biešu pīrāgu gatavošana:
Pildījumam paredzēto nomizoto bieti un burkānu sarīvējam uz rupjās rīves. Dārzeņus liekam katliņā, sajaucam ar cukuru un uzvārām.
Ja vēlies, pildījumam vari sasmalcināt dažas žāvētas plūmes. Pēc uzvārīšanās biešu masu sautējam uz lēnas uguns, līdz tā ir gatava.
Lai pagatavotu mīklu, siltā pienā ieberam cepamo pulveri un cukuru, pievienojam ēdamkaroti miltu ar kaudzīti. Sastāvdaļas sajaucam un atstājam mīklu siltā vietā uz 10-15 minūtēm.
Tikmēr sakuļam olas ar sāli un pielejam tās sagatavotajā mīklā. Pievienojam tur trešdaļu miltu un pieberam sodu.
Mīcām mīklu, pakāpeniski pieberot daļu miltu. Kad mīkla kļūst viendabīga, pievienojam tai margarīnu un sajaucam ar kopējo masu.
Uz miltiem apkaisītas virsmas mīcām mīklu apmēram 10 minūtes. Tai vajadzētu kļūt mīkstai un nelīpošai. Mīklu ieziežam ar augu eļļu un liekam plastmasas maisiņā, cieši aizsienot.
Pēc tam mīklu liekam traukā, kas piepildīts ar aukstu ūdeni. Kad mīkla būs pacēlusies virspusē, tā būs gatava pīrāgu veidošanai.
Viegli mīcām mīklu un sadalām to divās vienādās daļās. Pēc tam mīklu sadalām 65 gramu bumbiņās, pārklājam ar celofāna maisiņu un ļaujam uzrūgt.
Tad izrullējam no bumbiņām plakanus plāceņus, ieliekam tajos pildījumu un aizlipinām. Pannā uzkarsējam augu eļļu un liekam tajā pīrādziņus ar “vīlēm” uz leju.
Pīrādziņus apcepam no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni, virspusi pārlejam ar karstu eļļu.
Rezultātā mums ir garšīgi, aromātiski un mīksti pīrāgi ar biešu pildījumu. Margarīnu receptē varam aizstāt ar sviestu tādā pašā daudzumā.
Vai tev ieinteresēja šī recepte? Ja tā, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Ja sniegsi komentārus, mēs būsim jo īpaši pateicīgi!