Ar šo recepti mani iepazīstināja pieredzējusi saimniece no Uzbekistānas. Tev līdz šim, iespējams, nebūs pat prātā ienācis, ka dienišķo maizi var aizstāt ar lieliskiem plācenīšiem, kuru pagatavošanai vajag tikai miltus, cukuru, sāli, sviestu un verdošu ūdeni.
Lūk, recepte!
Bļodā ieberam 700 gramu izsijātu miltu, pievienojam 1 tējkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura, samaisām.
Tad sausajām sastāvdaļām pielejam puslitru verdoša ūdens un sākam mīcīt mīklu. Vispirms samaisām mīklu ar lāpstiņu vai karoti, jo ūdens ir ļoti karsts, bet pēc tam turpinām mīcīšanu ar rokām.
Labāk uzvilkt cimdus: tad mīkla mazāk lips pie rokām un nebūs jābaidās no applaucēšanās.
Mīcām mīklu bļodā līdz iegūstam viendabīgu masu, bet pēc tam turpinām darbu pie galda. Miltus vairs nepievienojam, mīklai jābūt mīkstai un nedaudz jālīp pie rokām.
Neuztraucies, tas ir normāli, galvenais, lai mīkla būtu vienmērīgi sajaukta. Ieliekam mīklu atpakaļ bļodā, pārklājam un atstājam 15 minūtes.
Pēc tam galdu pārkaisām ar miltiem, mīklu sadalām 2 vienādās daļās. Tad sadalām katru daļu vēl 4 gabalos. Rezultātā iegūstam 8 aptuveni vienādas daļas.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk