Mimozas salātus iecienījuši miljoniem gardēžu visā pasaulē, un mēs tos bieži ceļam svētku galdā. Bet, lai arī cik ļoti mēs mīlētu klasiku, dažreiz gribas kaut ko nebijušu.
Tāpēc šodien izmēģināsim jaunu šo burvīgo salātu versiju, kas burtiski liks mūsu garšas kārpiņām gavilēt.
Tunča maiga, sulīga tekstūra lieliski kontrastē ar kraukšķīgajiem krekeriem. Krekeru kraukšķīgums piešķir ēdienam struktūru un līdzsvaru, kas padara ēšanu patīkamāku. Tuncis ir bagāts ar umami, kas ir dabiska, dziļa un nedaudz sāļa garša, ko cilvēki bieži saista ar apmierinājumu. Tunča umami garša labi saplūst ar vieglāk sāļajiem un aromātiskajiem krekeriem, radot pilnīgu garšas kombināciju.
Protams, ir vēl vairākas svarīgas sastāvdaļas un kārtība, kura jāievēro! Precīzas sastāvdaļas un to daudzumu atradīsi raksta beigās.
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pagatavošanas gaita
Notīrām vārītas olas un atdalām dzeltenumus no baltumiem.
Sasmalcinām abus smalkās drumstalās.
Tagad pagatavosim majonēzi: augu eļļai pievienojam sāli, cukuru, citronu sulu, sinepes un olu. Visu kārtīgi samaisām – vēlams, izmantojot blenderi.
Sajaucam sasmalcinātos olu baltumus ar nelielu porciju majonēzes, pieberam maltus melnos piparus.
Paņemam lielu šķīvi un novietojam uz tā 8 krekerus, lai izveidotos taisnstūris. Drošībai pie šķīvja pielīmējam krekerus ar nelielām majonēzes porcijām.
Uz krekeriem uzklājam majonēzes kārtu un pēc tam kārtu ar olu baltumiem.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk (plus VIDEO ar pagatvošnas gaitu soli pa solim)
Tevi noteikti interesēs
- 1. janvārī pircējiem atvērti būs tikai divu lielveikalu tīkli: paziņo precīzus pārtikas veikalu darba laikus Ziemassvētkos un gadumijā
- “Neko tik aizkustinošu sen nebiju redzējis…”: Maestro Raimonds Pauls 89 gadu vecumā nācis klajā ar jaunumiem (+ VIDEO)
- Pensionāre dzīvoja mazā ciemā Bauskas novadā un katru nakti pagalmā dzirdēja rēcienus: kādu nakti viņa devās ārā
- Attiecību noslēpums: 11 sajūtas, ko vīri izjūt, dodoties gulēt agrāk, un kuras viņi neatzīs
- Kāpēc sīpolus un burkānus necep kopā: noslēpums, kas atklās jebkura ēdiena garšu
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim













