“Mimosa” 2.0: gardie salāti ar tunci, krekeriem un mājās gatavotu majonēzi

 

Pēc tam pievienojam vēl vienu krekeru un majonēzes slāni. Virsū liekam tunča fileju.

 

Atkal liekam krekerus, vēlreiz majonēzi un pēc tam rīvētu sieru.

Visbeidzot uzliekam krekeru pēdējo kārtu. Uzklājam vēl vienu majonēzes kārtu un apkaisām ar sasmalcinātiem olu dzeltenumiem.

Mūsu sāļo “tortīti” no visām pusēm apsmērējam ar majonēzi, skaistumam pievienojam pētersīļus un tomātus.

Salāti gatavi! Vienkārši, skaisti, garšīgi!

 

Lai uzmeistarotu salātus ar tunci, krekeriem un mājās gatavotu majonēzi, mums vajadzēs:

32 krekerus;

6 olas (cieti vārītas);

70 gramus tunča filejas;

60 gramus rīvēta siera;

Svaigus pētersīļus dekorēšanai;

Ķiršu tomātiņus dekorēšanai;

Maltus melnos piparus.

 

Mājas majonēzes pagatavošanai:

180 mililitru augu eļļas;

1/2 tējkaroti sāls;

1/2 tējkaroti cukura;

1 ēdamkaroti citrona sulas;

1/2 ēdamkaroti sinepju;

1 olu.

 

VIDEO: soli pa solim (Krievu.val)

Uzziņai: Mimozas salāti ieguva savu nosaukumu, jo tie ir līdzīgi mimozas ziediem, kas izkaisīti uz sniega. Līdzība tiek panākta, sadrupinot un uz virsmas izkaisot vārītu olas dzeltenumu.

 

Ja tev ieintriģēja šī Mimozas salātu jaunā versija, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Neaizmirsti mums pastāstīt, vai tev garšoja!

 

Leave a Comment