Omlete ir visvienkāršākās, visātrāk pagatavojamās un uzturvielām bagātākās brokastis (neskaitot auzu pārslas).
Tomēr, ja neizdosies panākt omletei raksturīgo maigumu un gaisīgumu, diez vai no ēdiena gūsiet vismaz nelielu baudu.
Dažas saimnieces šim nolūkam izmanto cepamo sodu, dažas – atsevišķi saputo dzeltenumus un baltumus. Tas viss, protams, var nostrādāt. Bet mēs gribam jums piedāvāt izmēģināt vienu citu pavisam vienkāršu triku!
Mēs iesakām olām pievienot tikai vienu slepenu sastāvdaļu – gāzētu minerālūdeni.
Lasi vēl: Kāpēc uz netīrās veļas uzliet rūgušpienu
Tas jālieto piena, krējuma vai cita šķidruma vietā, ko parasti izmantojat omletes gatavošanas procesā. Līdz ar to, atkarībā no tā, cik daudz piena jūs pievienotu, gatavojot savu ierasto omletes porciju, tā vietā pievienojiet tik daudz minerālūdeni.
Neuztraucieties – ēdiena krēmīgā garša nekur nepazudīs, bet tā tekstūra kļūs ievērojami labāka: karsēšanas procesā izsprāgs gaisa burbuļi, tāpēc olu masa kļūs maiga un pufīga. Jo īpaši sajūsmā būs bērni!
Iesakām to izmēģināt pašiem!