Mini kūciņas ar gaisīgu varavīksnes krēmu, vienkārša pagatavošana bez cepšanas un pasakains izskats

Mazas, skaistas smalkmaizītes kas izskatās kā konditorejas mākslas virsotne. No malas var šķist sarežģīta, bet patiesībā to var pagatavot jebkurš,

Dažreiz mīļie saldumi nav tik sarežģīti kā izskatās. Lūk, kā mēs pagatavojām šos burvīgās bez cepšanas varavīksnes krēma kūciņas. Tās noderēs bērnu ballītēm un tās gribēs nogaršot arī pieaugušie.

Izmantosim pēc iespējas dabīgākas krāsvielas. Cik nu tas ir iespējams. Var arī nelikt to zilo krāsu, bet aizstāt ar kādu dabīgāku. Manas princese pasūtīja šādas, bet retu reizi jau var. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Kūkas gatavosim tīrās tukšās skārda kārbās – nogriežam dibenu un vāku, kārbas liekam uz cepešpannas vai liela šķīvja. Var protams profesionālas, bet reti kuram tās stāv mājās un šī tiešām ir domāta kā viegli pagatavojama recepte.  Iekšā liek cepamo papīru tā, lai tas pilnībā nosegtu sienas.

Sasmalciniet cepumus un sajauciet ar izkausētu sviestu. Pēc tam maisījumu vienādās daļās ievietojam skārda kārbās. Sablīvējam un ieliekam ledusskapī.

Gatavojam krēmu: sajaucam maskarponi, cukuru, vanilīnu, citronu sulu, sāli, iebiezināto pienu un krējumu. Želatīnu izšķīdina siltā ūdenī un pievieno krēmam. Visu kārtīgi samaisa un sadala 4 vienādās daļās.

Krēmam pievienojam krāsvielas, lai katru porciju iekrāsotu noteiktā krāsā. Tagad katrā skārda kārbā ievietojam porciju katras krāsas krējuma. Turklāt katru kārtu uz īsu brīdi liekam ledusskapī, lai slāņi nesajauktos.

Vai tu zini kāds vārds ir šīm Latvijas slavenībām?

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas slavenībām! Izvēlies pareizo atbilžu variantu! 

1 / 5

Vai tu zini kā sauc šo Latvijas slavenību?   

2 / 5

Vai tu zini kā sauc šo Latvijas slavenību?  

3 / 5

Vai tu zini kā sauc šo Latvijas slavenību?  

4 / 5

Vai tu zini kā sauc šo Latvijas slavenību? 

5 / 5

Vai tu zini kā sauc šo Latvijas slavenību? 

Your score is

The average score is 59%

0%

Lasi vēl: Leoparda siera kūka ar biskvīta pamatni un greznu rakstu, ko pagatavot ir pavisam vienkārši

Lai pagatavotu varavīksnes krēma kūkas bez cepšanas, mums ir nepieciešams:

Pamatnei:
150 g cepumu
50 g kausēta sviesta
Krēmam:
250 g maskarpones
80 g cukura
1 ēdamkarote vaniļas aromatizētāja
½ tējkarotes citrona sulas
1 šķipsniņa sāls
100 g iebiezinātā piena
200 g krējuma (30%)
silts ūdens
2 želatīna loksnes
pārtikas krāsviela – rozā, violeta, zila un dzeltena
Dekorēšanai:
120 g putukrējuma
pārtikas cukura dekorācijas

Kad krēms ir gatavs, veidnes ieliek ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Gatavās kūkas izņem no veidnēm un dekorē ar putukrējuma un cukura figūriņām vai krāsainajām konfektēm.