Mmm… kas tad te ar zeltaini brūnu garoziņu? (+recepte)

Vecmāmiņas pagatavoti ar mīlestību, lauku stilā un galvenais, ka ļoti garšīgi… Tas ir ēdiens, kuru var ēst bez apstājas.

Kartupeļi pēc šīs receptes būs mīksti no iekšpuses – ar gardu garoziņu no ārpuses. Pievieno savas iecienītākās garšvielas, lai būtu vēl garšīgāk!

 

Interesanti fakti

Lauku stila kartupeļi ar zeltaini brūnu garoziņu ir tradicionāls un ļoti garšīgs ēdiens, ko parasti gatavo mājās vai īstos restorānos. Šis ēdiens ir populārs ar savu sulīgumu un aromātiskumu – tas ir ļoti iecienīts gardēžu vidū.

Pagatavošana sākas ar kartupeļu izvēli. Šim ēdienam vislabāk ir izmantot ne pārāk lielus bumbuļus – šādi kartupeļi būs sulīgāki un aromātiskāki.

To aromātiskumu un garšu būtiski uzlabo izvēlētās garšvielas, kuras tiek pievienotas pagatavošanas laikā. Parasti tiek izmantoti ķiploki, sāls, pipari, paprika un citas garšvielas, kas ēdienu var padarīt ļoti garšīgu. Lai iegūtu bagātīgāku garšu, var pievienot arī svaigus garšaugus, piemēram, dilles vai pētersīļus.

Lauku stila kartupeļi ar zeltaini brūnu garoziņu ir ne tikai garšīgs, bet arī barojošs ēdiens, kas piemērots gan vakariņām ar ģimeni, gan svētku mielastam. Pagatavot tos ir ļoti viegli, papildus tam, unikāla garša – tādējādi tā ir lieliska izvēle jebkurā dzīves situācijā. Būtu vērts mājās pagatavot lauku stila kartupeļus ar zeltaini brūnu garoziņu – jo to garša iepriecinās mīļos!

Vakarā skatoties kādu interesantu filmu, šie unikāli pagatavotie kartupeļi var kļūt par perfektu našķi!

Un, protams, īpaša uzmanība tiek pievērsta “zeltaini brūnās garoziņas” pagatavošanai…

 

Pagatavošanas laiks – 1 stunda

Porciju skaits – 4 porcijas

 

Sastāvdaļas

Kartupeļi – 1 kilograms

Dārzeņu eļļa – 100 mililitri

Malti kaltēti ķiploki – 1 tējkarote

Sāls – 1 tējkarote

Garšvielas – pēc izvēles

 

Pagatavošana

Kartupeļus sagriež lielās daiviņās. Vāra apmēram 4-5 minūtes. Nolej ūdeni un atdzesē kartupeļus.

Samaisa augu eļļu ar ķiplokiem un sāli. Pēc izvēles pievieno iecienītākās garšvielas.

Kartupeļus pārslaka ar eļļu un samaisa, lai tie pārklātos.

Pārklāj cepešpannu ar foliju. Uz tās vienā kārtā saliek kartupeļus. Liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm.

Labu apetīti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment