Mulčas sagatavošana dārzam: noderīgākie veidi

Komposts

Komposts ir viens no labākajiem mulčēšanas materiāliem, kas ievērojami bagātina augsni ar barības vielām. Tas uzlabo augsnes struktūru, apgādā augus ar nepieciešamajiem elementiem un palīdz samazināt slimību risku.

Komposts jāizmanto izturēts vismaz divus gadus, lai izvairītos no nezāļu augšanas. Tas ir piemērots ziemāju dārzeņu kultūru, vīnogu, augļu koku un ogu krūmu mulčēšanai.

Zāģu skaidas

Zāģu skaidas ir lielisks mulčēšanas materiāls, īpaši, ja tās izmanto kopā ar kompostu. Tās bagātina pat visnabadzīgāko augsni ar noderīgām vielām un pasargā to no sala.

Tomēr zāģu skaidas jāizmanto uzmanīgi: pirms ieklāšanas tās ir labi jāizžāvē un pavasarī jānoņem, jo sadalīšanās laikā tās var no augsnes izdalīt slāpekli.

Lasi vēl: Kā atjaunot plastmasas sākotnējo izskatu, reizi par visām reizēm atbrīvojoties no dzelteniem traipiem

Kūdra

Kūdra ir ideāli piemērota, lai mulčētu platības ar smagu un sablīvētu augsni. Tā uzlabo augsnes struktūru, veicina labāku mitruma saglabāšanos un stimulē augu augšanu pavasarī.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ir svarīgi izmantot tikai pārejas vai zemsedzes kūdru, jo svaigā kūdra var saturēt augiem kaitīgus toksīnus. Kūdra vislabāk piemērota ziemai stādīto dārzeņu un garšaugu mulčēšanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment