Mūsu ģimene mīl “Sarkano jūru” – garšīgus un sulīgus salātus, kuri ir gatavi 10 minūtēs

Ikreiz, kad vēlos ātri un garšīgi paēst pusdienas vai vakariņas, vienmēr atceros šo salātu recepti. Mana draudzene man tos iemācīja, un tie ir ļoti populāri mūsu ģimenē.

Drīzāk varētu teikt, ka tie ir ne vien populāri, bet paši  iecienītākie salāti mūsu ģimenē, un ne velti. Tiem ir maiga un sulīga garša, un gatavot to ir patīkami – nekas nav iepriekš jāvāra, vienkārši sagrieziet sastāvdaļas un izbaudiet! Galvenais noslēpums ir augstākās kvalitātes krabju nūjiņas – tām ir jābūt sulīgām un vidēji blīvām.

Sastāvdaļas

Krabju nūjas vai krabju gaļa – 200 grami

Sarkanie tomāti – 4 gabali

Sarkanie saldie pipari – 1 gabals

Cietais siers – apmēram 50-70 grami

Ķiploki – 4 daiviņas

Majonēze (vēlams mājās gatavota) – 2 ēdamkarotes

Soli pa solim sagatavošanas instrukcijas

Krabju nūjiņas (vai krabju gaļu) sagriež plānās strēmelītēs. Ņemiet vislabākās kvalitātes produktus, neskopojieties, krabju nūjiņas ir šo salātu pamatā, un tiem jābūt blīviem un sulīgiem, pretējā gadījumā galīgā garša būs bezcerīgi zaudēta.

Saldos papriku sagriež plānās sloksnēs. Uz pusēm pārgriezto tomātu viduci izņemam ar karoti, lai sula nesabojātu salātus. Arī tomātus sagriežam plānās strēmelītēs. Nav nepieciešams sastāvdaļas šajos salātos pārmērīgi smalcināt.

Cieto sieru sarīvē uz rupjās rīves un pievieno salātiem. Caur presi izspiežam dažas ķiploka daiviņas (var sasmalcināt ar nazi) un arī pievienojam bļodiņai ar salātiem.

Patiesībā atliek tikai salātus sajukt. Pietiek ar 2 ēdamkarotēm majonēzes, rūpīgi samaisa un pasniedz. Salātus nedrīkst mērcēt, tāpēc nevajag pievienot vairāk par 2 ēdamkarotēm majonēzes, drīzāk pat mazāk.

Pēc vēlmes var pievienot sāli un piparus vai zaļumus. Salāti izrādās ļoti maigi, ēstgribu rosinoši, skaisti un neticami garšīgi. Pamēģini pagatavot un noteikti dalieties ar mums savos iespaidos.