Šodien manā ēdienkartē ir salāti, kas patiks ikvienam. Tiem ir vienkāršas sastāvdaļas, tos ir viegli pagatavot, un tie piedāvā brīnišķīgu garšu kombināciju, padarot tos par lielisku papildinājumu svētku galdam.
Mūsu ģimenē šie salāti ir ļoti iecienīti – neviens svinīgs mielasts nav iedomājams bez tiem. Viena no pamata sastāvdaļām šajos salātos ir vārīta vistas gaļa. Vārīta vista ir maiga un neitrāla garšā, kas labi sader ar dažādām sastāvdaļām un mērcēm, ļaujot citiem salātu komponentiem izcelties.
Vārīšanas process padara vistu maigu un sulīgu, piešķirot salātiem patīkamu tekstūru, kas labi kontrastē ar kraukšķīgām dārzeņu sastāvdaļām. Plus Vārīta vista ir lielisks liesās olbaltumvielas avots, kas padara salātus sātīgākus un barojošākus. Olbaltumvielas ir būtiskas ķermeņa uzturēšanai un muskuļu atjaunošanai.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzums – raksta beigās!
Lasi arī: Arbūzu ievārījums: aromātiska vasaras ievārījuma recepte
Pagatavošanas gaita:
Vispirms iemērcam vistas fileju aukstā ūdenī un liekam to vārīties. Svarīgi ir iegūt aromātisku gaļu, tāpēc sāli pievienojam vārīšanas beigās – apmēram 5-7 minūtes pirms pabeigšanas.
Nosmeļam putas, vārām apmēram 30 minūtes. Tad fileju pārliekam uz šķīvja un ļaujam pilnībā atdzist. Pa to laiku sagatavojam pārējās salātu sastāvdaļas.
Uz rupjas rīves sarīvējam sieru.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu precīzas sastāvdaļas
Tevi noteikti interesēs
- Torte “Āboli sniegā” – vienkārša un ātra vecmāmiņas recepte gardam desertam, kas burtiski kūst mutē
- Vīrs uzstāja ņemt līdzi vīramāti mūsu atvaļinājumā uz Turciju, bet man nācās pieņemt lēmumu, kuru šodien uzskatu par vispareizāko
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Jau 4. decembrī debesīs parādīsies gada pēdējais Supermēness: šajā dienā baltu tautas vēroja “zīmes” dabā
- Vizuālais tests: tas, ko redzat pirmo, atklāj jūsu dziļāko personības spēku
- Stiprs sals vai atgriezies rudens: meteorologs Toms Bricis paziņo, kādi laika apstākļi Latvijā būs līdz 10. decembrim









