Šodien manā ēdienkartē ir salāti, kas patiks ikvienam. Tiem ir vienkāršas sastāvdaļas, tos ir viegli pagatavot, un tie piedāvā brīnišķīgu garšu kombināciju, padarot tos par lielisku papildinājumu svētku galdam.
Mūsu ģimenē šie salāti ir ļoti iecienīti – neviens svinīgs mielasts nav iedomājams bez tiem. Viena no pamata sastāvdaļām šajos salātos ir vārīta vistas gaļa. Vārīta vista ir maiga un neitrāla garšā, kas labi sader ar dažādām sastāvdaļām un mērcēm, ļaujot citiem salātu komponentiem izcelties.
Vārīšanas process padara vistu maigu un sulīgu, piešķirot salātiem patīkamu tekstūru, kas labi kontrastē ar kraukšķīgām dārzeņu sastāvdaļām. Plus Vārīta vista ir lielisks liesās olbaltumvielas avots, kas padara salātus sātīgākus un barojošākus. Olbaltumvielas ir būtiskas ķermeņa uzturēšanai un muskuļu atjaunošanai.
Precīzas sastāvdaļas un to daudzums – raksta beigās!
Lasi arī: Arbūzu ievārījums: aromātiska vasaras ievārījuma recepte
Pagatavošanas gaita:
Vispirms iemērcam vistas fileju aukstā ūdenī un liekam to vārīties. Svarīgi ir iegūt aromātisku gaļu, tāpēc sāli pievienojam vārīšanas beigās – apmēram 5-7 minūtes pirms pabeigšanas.
Nosmeļam putas, vārām apmēram 30 minūtes. Tad fileju pārliekam uz šķīvja un ļaujam pilnībā atdzist. Pa to laiku sagatavojam pārējās salātu sastāvdaļas.
Uz rupjas rīves sarīvējam sieru.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu precīzas sastāvdaļas
Tevi noteikti interesēs
- Daudzi iedzīvotāji nepareizi izmanto bankomātu un paši pat to neapzinās: ”Nu nevajag tā darīt”by Sandra Vīgante
- Jau no 10. septembra gaidāms notikums, kāds nav pieredzēts teju divarpus gadsimtus – eksperti atklāj, kam iedzīvotājiem vajadzētu būt gataviemby Sandra Vīgante
- Spēcīgais spoguļdatums 09.09: diena, kas var ietekmēt tavu nākotni, ja vien visu izdarīsi pareiziby Laura Andersone