Mūžīgais jautājums – vai manas automašīnas riepas izbrauks vēl šo sezonu?

Changing car wheel

Jūsu automašīnas riepu kvalitātei un esošajam stāvoklim ir būtiska nozīme, tās nosaka jūsu drošību uz ceļa un automašīnas veiktspēju.

Konkrēti nav iespējams noteikt cik sezonas ir derīgas vienas automašīnas riepas. Riepu nobraukums ir atkarīgs no vairākiem faktoriem: to sākotnējās kvalitātes, vadītāja paradumiem, klimata, ceļa apstākļiem un to aprūpes.

Daži pamatpadomi:

1. Vidēji vasaras un ziemas riepas jāmaina ik pa 3 gadiem.

2. Pareiza riepu kopšana palielina to kalpošanas laiku. Palielināt automašīnas riepu kvalitāti var nepārtraukti saglabājot pareizu gaisa spiedienu tajās.

Vai laiks mainīt tavas automašīnas riepas?

Mēs tev tās iesakām nomainīt, ja:

1. Automašīnas riepu protektora nodilums pārsniedz atļauto vai ir neregulārs. Automašīnas riepas uz ceļa kļūst nedrošas tad, kad notiek saslīde un protektora nodilums ir zemāks par 1.6 mm (vasarā) un 4 mm (ziemā).

2. Riepas ir bojātas – tajās ir iekļuvušas naglas vai kādi citi asi priekšmeti. Novērojamas bojātas vietas uz automašīnas riepām, vai bojāti vārstu vāciņi.

3. Vadot automašīnu pamanāt vibrāciju, jūtat, ka automašīna velk uz vienu pusi, vai citus braukšanas traucējumus. Ja rodas šāda situācija, tad nepieciešams piestāt ceļa malā un pārbaudīt riepu stāvokli, nepieciešamības gadījumā to nomainīt pret rezerves riepu.

Kā tu pats vari pārbaudīt riepu stāvokli?

1. Pārbaudi vai gaisa spiediens riepās ir pietiekams. Tas nebūt nav sarežģīti un neaizņem daudz laika, bet ir nozīmīgs faktors tavas automašīnas riepu stāvoklim.

2. Pārbaudi riepu protektora nodilumu izmantojot vienu no šīm trim metodēm: ar protektora dziļuma mērītāju, ar protektora nodiluma indikatoru vai ar monētu.

Cik bieži un kad būtu jāpārbauda automašīnas riepas?

1. Reizi mēnesī.

2. Pirms dodies garā ceļojumā.

 

Raksts tapis sadarbība ar: logo

Avots: michelinman.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment