Lieliski padomi. Ar tiem jums vienmēr būs lieliski konditorejas izstrādājumi!
Mīklai vienmēr pievienojiet atšķaidītu kartupeļu cieti – maizītes un pīrāgi būs sulīgi un mīksti pat nākamajā dienā.
Gardu pīrāgu galvenais nosacījums ir sulīga, labi uzrūguša mīkla: mīklai paredzētie milti ir jāizsijā: tā tiek noņemti piemaisījumi un bagātināta ar gaisa skābekli.
Jebkurai mīklai (izņemot pelmeņu, kārtainās mīklas, krēma, smilšu), t. i., mīklai pīrāgiem, pankūkām, maizei, plātsmaizei – uz puslitru šķidruma vienmēr pievienojiet apmēram ēdamkaroti mannā.
Papildus pienam mīklai pievieno pusi glāzes ūdens.
Telpā, kurā tiek gatavota mīkla, nedrīkst būt caurvējš: tas veicina ļoti blīvas garozas veidošanos uz pīrāga.
Mīcot rauga mīklu, visiem produktiem jābūt siltiem vai istabas temperatūrā, produkti no ledusskapja palēnina mīklas celšanos.
Mīcot mīklu, rokām jābūt sausām.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Tiek atgādināts, ka no 2025.gadam daļa dīzeļauto CSDD tehniskajā apskatē var palikt bez ”skates”by Sandra Vīgante
- Latvijas meteorologi nāk klajā ar skumju laika prognozi Līgo vakaram, Jāņu dienai un nākošajām dienāmby Laura Andersone
- 21. jūnijs – Saulgriežu diena: jāvalkā dzeltens apģērbs un jāpeldas, bet saulriets tumšās krāsās paredz bīstamas lietasby Laura Andersone