Lieliski padomi. Ar tiem jums vienmēr būs lieliski konditorejas izstrādājumi!
Mīklai vienmēr pievienojiet atšķaidītu kartupeļu cieti – maizītes un pīrāgi būs sulīgi un mīksti pat nākamajā dienā.
Gardu pīrāgu galvenais nosacījums ir sulīga, labi uzrūguša mīkla: mīklai paredzētie milti ir jāizsijā: tā tiek noņemti piemaisījumi un bagātināta ar gaisa skābekli.
Jebkurai mīklai (izņemot pelmeņu, kārtainās mīklas, krēma, smilšu), t. i., mīklai pīrāgiem, pankūkām, maizei, plātsmaizei – uz puslitru šķidruma vienmēr pievienojiet apmēram ēdamkaroti mannā.
Papildus pienam mīklai pievieno pusi glāzes ūdens.
Telpā, kurā tiek gatavota mīkla, nedrīkst būt caurvējš: tas veicina ļoti blīvas garozas veidošanos uz pīrāga.
Mīcot rauga mīklu, visiem produktiem jābūt siltiem vai istabas temperatūrā, produkti no ledusskapja palēnina mīklas celšanos.
Mīcot mīklu, rokām jābūt sausām.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Es atstāju sievu un bērnus un aizbraucu uz ārzemēm, un pēc diviem mēnešiem sapratu, ka bez viņiem iztieku lieliski
- Šāda situācija raksturīga pēdējo gadu tendencēm… Meteorologs Toms Bricis prognozē sala, sniega un kārtīgas ziemas iestāšanos Latvijā
- Uzaugu Kanādā, un šīs ir lietas, ko nesaprotu par latviešu sievietēm: ”Kā jūs to varat darīt”
- Man piezvanīja no valsts pārvaldes un vārds pa vārdam man ”noskaitīja” 4000 eiro: kā tas beidzās
- Stipras lietusgāzes un spiediena svārstības: ļaudis brīdina par laikapstākļu izmaiņām – kad snigs?
- No 1. janvāra stāsies spēkā ātruma ierobežojums gājējiem – skaidrojam kurā valstī










