Vislabāk mīklai (rauga) pievienot nekausētu sviestu, jo kausēts sviests pasliktina mīklas struktūru.
Lai gatavos pīrāgus padarītu maigākus un mīkstākus, mīklā liek tikai dzeltenumus.
Pīrāgu mīklu izrullē pēc iespējas plānāku, lai pildījumu varētu labi izcept.
Lasi vēl: 5 laimes hormoni sievietēm: kā tos ražot dabiski
Lai pīrāga apakša nebūtu sausa, pīrāga apakšējo kārtu viegli apkaisiet ar cieti un tad ielieciet pildījumu.
Pīrāgus, kas pārkaisīti ar pūdercukuru, pārziež arī ar sviestu – tas tiem piešķir patīkamu garšu.
Ja mīklā iejauc sodu, pīrāgs iznāk tumšākas krāsas ar nepatīkamu smaržu.
Sāls miltiem vienmēr jāpievieno tikai tad, kad ieraugs ir uzrūdzis.
Tevi noteikti interesēs
- Gribēju vīram sagādāt pārsteigumu, bet pieķēru viņu ar citu: tad nolēmu rīkotiesby Rinalds Bergmanis
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Zivs būs sausa, ja to gatavosiet šādi – galvenā kļūda cepšanas laikāby Anete Vītola