Vislabāk mīklai (rauga) pievienot nekausētu sviestu, jo kausēts sviests pasliktina mīklas struktūru.
Lai gatavos pīrāgus padarītu maigākus un mīkstākus, mīklā liek tikai dzeltenumus.
Pīrāgu mīklu izrullē pēc iespējas plānāku, lai pildījumu varētu labi izcept.
Lasi vēl: 5 laimes hormoni sievietēm: kā tos ražot dabiski
Lai pīrāga apakša nebūtu sausa, pīrāga apakšējo kārtu viegli apkaisiet ar cieti un tad ielieciet pildījumu.
VIDEO:
Pīrāgus, kas pārkaisīti ar pūdercukuru, pārziež arī ar sviestu – tas tiem piešķir patīkamu garšu.
Ja mīklā iejauc sodu, pīrāgs iznāk tumšākas krāsas ar nepatīkamu smaržu.
Tevi arī varētu interesēt
Sāls miltiem vienmēr jāpievieno tikai tad, kad ieraugs ir uzrūdzis.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc šajā sestdienā jāpabaro putniņi aiz loga: ticējumi par 22. novembri un tas, ko nedrīkst darīt, lai nepiesauktu nelaimes
- Lienes pārsteigums vīram Kuldīgā pārvērtās par vilšanos: stāstu, kāds skats viņu sagaidīja mājoklī
- Uzaicināju darba biedru pie sevis uz Talsiem, tomēr viens priekšmets manā vannasistabā sabojāja visu vakaru
- Siļķes smēriņš, kas pazudīs no galda pāris minūšu laikā: izskatās dārgs, bet maksā nieka centus
- Kas var saniknot Uguns Zirgu: datumi, kad 2025. gadā nevajadzētu mājās likt Ziemassvētku eglīti, lai nepiesauktu neveiksmes
- Meteorologs atklāja prognozi decembra sākumam: ”Uz īstu ziemu varam vēl necerēt, tomēr ir kāds BET”









