Nākamajā nedēļā prognozē neparastu rudenim neparastu laiku – Sinoptiķi sniedz pārsteidzošas prognozes

Nedēļas nogalē Latvijā prognozēts galvenokārt sauss un saulains laiks, taču pēc tam cikloni periodiski nesīs lietu un spēcīgu vēju. Jaunākās meteoroloģisko prognožu dati liecina, ka temperatūra saglabāsies nestandarta siltumā rudenim.

 

Sestdien visā valstī saule spīdēs spoži, un mēs piedzīvosim lēnu dienvidu vēju. Nakts laikā minimālā gaisa temperatūra svārstīsies no +2 grādiem austrumu novados līdz +10 grādiem Kurzemes piekrastē. Pēcpusdienā gaisa temperatūra pacelsies līdz +17 līdz +21 grādam.

Svētdien mākoņu daudzums pieaugs, un dažviet var gaidīt īslaicīgu lietu. Gaisa temperatūra pakāpsies grādu augstāk.

Pirmdien laiks būs sauss un saulains, ar lēnu austrumu vēju. No rīta dažviet Vidzemē termometra stabiņš pazemināsies līdz +1 grādam, bet pēcpusdienā gaisa temperatūra nepārsniegs +20 grādus.

Pašreizējās prognozes liecina, ka otrdien, 19. septembrī, gaisa temperatūra pieaugs līdz +21..+26 grādiem. Turpmākajās dienās maksimālā temperatūra galvenokārt saglabāsies +17..+23 grādu robežās, un arī naktīs būs siltāks, nekā parasti šajā gadalaikā. Vējš galvenokārt būs dienvidrietumu virzienā un varētu brāzmaini pastiprināties, un vietām var gaidīt lietu, pat iespējams pērkona lietusgāzes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment