Nākamajā rītā pēc svinībām vienmēr jūtos svaigs kā gurķītis. Kolēģe iemācīja, ko nekad nedrīkst uzkost kopā ar stiprajiem dzērieniem

Lai pēc svinībām nebūtu jāmokās, iepriekšējā vakarā jādomā, kāds būs nākamais rīts. Atslēga uz dzīvesprieku un labsajūtu pēc vētrainiem svētkiem, protams, ir mērenība. Visam jābūt ar mēru: gan dzērieniem, gan uzkodām. Turklāt uzkodām jābūt pareizām.

Nevēlamas uzkodas

Sāksim ar kūkām, jo ​​saldumi daudziem ir īpaši tuvi. Tortes un pīrāgi ir stirpo dzērienu ienaidnieki! Vispirms organisms sāks cīnīties ar uzņemto cukuru un tauku daudzumu, bet pēc tam mēģinās tikt galā ar alkoholu. Nekad neēd saldumus kopā ar alkoholu, jo ļoti ātri noreibsi un iegūsi briesmīgas paģiras. Īpaši lielu kaitējumu nodara šokolāde!

Saldie gāzētie dzērieni ir briesmīgu paģiru priekšvēstnesis. Nedzeriet tos svinību laikā, un no rīta jūs būsiet daudz laimīgāki.

Noteikti nederēs marinēti gurķi. Sālīts ēdiens būtu pats vēlams, jo tas uztur ūdens-sāļu līdzsvaru organismā. Bet marinētos gurķos klāt ir etiķis, kas ir visīstākā elle aknām, ja lieto tos kopā ar alkoholu.

Asas uzkodas un produkti – stingri aizliegtas! Tie pastiprina stipro dzērienu iedarbību. Provocē ātru apreibināšanos un rada problēmas ar vēderu.

Nekad kopā ar alkoholu neēd treknu ceptu gaļu! Aknas un aizkuņģis jau tāpat grūti pārstrādā šādu produktu.

Sēnes ir ļoti smags ēdiens, kas rada papildu slodzi organismam. Nekad tās neēdiet kopā ar stiprajiem dzērieniem!

Uzkodas ar citronu ir stingri aizliegtas. Lieta tāda, ka citrons paātrina visus procesus, arī svētku dzērienu uzsūkšanos. Tāpēc esiet uzmanīgi ar to!

Nekādā gadījumā nelietojiet svaigus tomātus ar stiprajiem dzērieniem. Tajos esošā skābe kairina kuņģi. Alkohols vēl vairāk pastiprina šo efektu.

Vīnogas, melone, arbūzs – pieraksti un atceries! Nekad neuzkod šos augļus kopā ar stiprajiem dzērieniem! Ja gribas uzkost augļus, tad tikai banānus vai zaļos ābolus!

Ko var un vajag uzkost pie stiprajiem dzērieniem

Vadošie eksperti kā uzkodu iesaka speķi ar ķiploku.

Brokoļi un ziedkāposti ļoti labi atjauno ķermeni pēc stipro dzērienu uzņemšanas lielos daudzumos.

Skābēti kāposti un gurķi! C vitamīns, ko satur pārtikas produkti, palīdzēs izvadīt no organisma visu lieko.

Siļķe kažokā, vinegrets, vārīti kartupeļi palīdzēs tikt galā ar intoksikācijas negatīvajām sekām. Vārīti kartupeļi lieliski absorbē uzņemto stipro dzērienu daudzumu!

Zema tauku satura vārīta vai cepta gaļa, kā arī jūras veltes – ir vislabākā uzkoda. Vienkārši uzmanieties no austerēm.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment