Naktī pirms miega mamma man iemācīja apēst nedaudz sīpolu; Tagad to daru jau daudzus gadus

Sīpols ir labi pazīstams dārzenis ar spēcīgu smaržu un izteiksmīgu garšu, kas ir kļuvusi par daļu no daudzu tradicionālo ēdienu receptēm.

Bērnībā šis dārzenis varēja mūs nepatikt, bet pieaugot un atklājot jaunus garšu apvienojumus, mēs esam spējuši novērtēt sīpola daudzveidību un spēju padarīt ēdienus bagātākus un garšīgākus.

Sīpola pozitīvās īpašības

Sīpols tiek uzskatīts par spēcīgu un vislētāko afrodiziaku. Senajā Ēģiptē to dēvēja par “nabadzīgo muskusu”, un viduslaikos tā dēļ sīpols tika pilnībā aizliegts.

Sīpols efektīvi aktivizē vielmaiņas procesus un veicina asins atjaunošanos. Tas it kā atsāk ķermeņa funkcijas, tādējādi uzlabojot cilvēka pašsajūtu. Daži pacienti, kuri cieš no galvassāpēm, izjūt atvieglojumu, ieelpojot svaigas sīpolu sulas smaržu.

Zaļā sīpola ietekme uz sejas ādu ir ārkārtīgi labvēlīga. Tas palīdz ne tikai atbrīvoties no nepatīkamiem plankumiem, bet arī mazina sīkas grumbiņas, sniedzot ādai jauneklīgāku izskatu un uzlabojot tās vispārējo veselību.

Pat vasaras raibumus uz sejas ir iespējams likvidēt, ja regulāri noslauki ādu ar pārgrieztu sīpolu. Šis dabiskais līdzeklis var palīdzēt izlīdzināt ādas toni un samazināt nevēlamo pigmentāciju.

Neskatoties uz to, ka sīpolos ir augstāks cukura saturs nekā bumbieros un ābolos, tie ir lietderīgi diētiskajā uzturā.

Tam piemīt tauku dedzināšanas īpašības, un tas ir lielisks palīgs liekā ūdens izvadīšanā no organisma. Tieši šis efekts ir īpaši noderīgs cilvēkiem, kuri cenšas zaudēt svaru un uzlabot savu fizisko formu.

Sīpoli ir efektīvs līdzeklis pret lapseņu dzēlieniem, pateicoties to spēcīgajai sulai. Šī dārzeņa lietošana var mazināt pietūkumu, novērst nevēlamas matu izkrišanas vietas un atvieglot reimatiskas sāpes, padarot to par īstu brīnumlīdzekli.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment