Naudas sodi par apģērbu, kas apdraud tūristus Eiropā: jums var nākties šķirties no pāris tūkstošiem

Lai izvairītos no šādiem naudas sodiem, ir svarīgi zināt, izprast un ievērot katras valsts likumus.

Daudzās Eiropas valstīs ir noteikti naudas sodi par apģērbu. Kaut ko ir stingri aizliegts valkāt publiskās vietās, un kaut kur nedrīkst pirkt, pārdot, glabāt vai lietot viltotas lietas. Naudas sodi par viltotām precēm var sasniegt pat 12 000 ASV dolāru.

Par ko tūristus var sodīt Eiropas valstīs un par kādu summu, lasiet tālāk.

Vācija

Nesen Vācijā viens no tūristiem tika sodīts ar naudas sodu 5000 eiro apmērā – par viltotu treniņbikšu un T-krekla valkāšanu. Un šis gadījums nav vienīgais.

Ceļošana pa Eiropu ar viltotiem priekšmetiem var pārvērsties lielās nepatikšanās. Vācijā likumi pret viltotām precēm ir ļoti stingri.

Preču zīmju likums aizliedz viltotu dizaineru izstrādājumu izplatīšanu, pārdošanu un glabāšanu. Tas viss ir daļa no iestāžu vēršanās pret viltotām precēm.

Pat ja jūs šādas lietas nepārdodat vai nedāvināt, bet glabājat tās mājās tikai sev vai nēsājat uz ielas – pastāv risks tikt sodītam. Un Vācija nav vienīgā valsts, kur par neoriģinālām precēm var saņemt lielu naudas sodu.

Itālija

Piemēram, Itālijā ir stingri aizliegts pirkt, pārdot vai turēt viltotas preces. Īpaši rūpīgi to uzrauga iestādes tūrisma vietās un lielajās pilsētās. Tāpēc Itālijas ielās nevajadzētu staigāt ar viltotām sandalēm vai Gucci rokassomiņām.

Par staigāšanu šortos, peldkostīmos un pat ļoti īsā apģērbā dažās Itālijas pilsētās var sodīt ar naudas sodu, pat ja ārā ir +35 grādi. Bet par viltotu preču pirkšanu vai pārdošanu – naudas sods no 1000 līdz 10 000 eiro.

Lasi vēl: Vairs nekad neizmetiet panīkušas orhidejas! 20 g populāras garšvielas un augs atkal uzziedēs kā vēl nekad

Francija

Arī Francija cīnās ar viltotām precēm. Francijas Intelektuālā īpašuma kodekss aizliedz viltotu preču importu, pārdošanu un uzglabāšanu.

Ceļotājiem, kas pieķerti ar viltotām precēm, var tikt piemērots naudas sods līdz pat 7000 eiro. Muitas darbinieki pārbauda bagāžu lidostās un uz robežas.

Šveice

Šveicē ir līdzīgs likums – valstī ir federālais likums par preču zīmju aizsardzību, un uz viltotu preču ievešanu un glabāšanu attiecas avota instrukcijas. Ja tūrists vai vietējais iedzīvotājs tiek pieķerts viltotu preču turējumā, viņam var uzlikt naudas sodu līdz 2500 eiro.

Šveices muitas darbinieki rūpīgi pārbauda arī robežas un lidostas – viltotu dizaina priekšmetu pārvadāšana var izmaksāt 12-13 tūkstošus ASV dolāru soda naudu.

Lai izvairītos no tik lieliem sodiem, tūristiem un ceļotājiem jāievēro vienkārši noteikumi: izvairīties no viltotu preču pirkšanas un nēsāšanas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment