Ne belaši un ne čebureki! Sajaucu malto gaļu ar kefīru un gatavoju gardu maltīti tikai 15 minūtēs

Lielākajā daļā ziemeļvalstu kultūrā maizei un gaļai bija liela ietekme uz ēdiena gatavošanu. Abi šie produkti spēj nodrošināt cilvēku ar pareizo olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku daudzumu. Iespējams, tas bija priekšnoteikums gaļas un maizes apvienošanai vienā ēdienā.

Gaļas pīrāgi ir kļuvuši par populārāko konditorejas izstrādājumu veidu gan pie mums, gan ārzemēs. Katra tauta gatavo gaļas pīrāgus pēc savām tradicionālajām receptēm.

Mūsu valstī bez klasiskajiem gaļas pīrāgiem ir cieņā arī belaši un čebureki.

Tagad, salīdzinot ar pagājušo gadsimtu, pīrāgus gatavo reti, jo tas ir pamatīgs un ilgs darbs. Vēlamies padalīties ar slinko ātro gaļas pīrāgu recepti.

Sastāvdaļas slinkajiem gaļas pīrāgiem:

250 g kefīrs
5 ēdamkarotes milti
250 g maltā gaļa
½ tējkarote cepamais pulveris
1 sīpols
2 ķiploku daiviņas
1 ola
1/3 tējkarote sāls

Slinko gaļas pīrāgu pagatavošana:

Aplejam malto gaļu ar kefīru, pievienojam olu, sāli un cepamo pulveri. Masai pievienojam uz rupjas rīves sarīvētu sīpolu.

Maltai gaļai pievienojam caur ķiploku spaidi izspiestu ķiploku. Samaisām visus produkts, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Maltās gaļas un kefīra masā iesijājam miltus, samaisām, lai tiek iegūts kaut kas līdzīgs gaļas mīklai. Pannā uzkarsējam 70 ml eļļas.

Uz pannas liekam pa ēdamkarotei gaļas masas. “Pīrāgus” apcepam no abām pusēm, līdz tiek iegūta zeltaina garoza.

Lasi arī: Šovu zvaigzne Magone aicina dāmas uz dzimšanas dienas ballīti; ieejas maksa – 30 eiro

Neaizmirstiet sākumā pārlikt pīrāgus uz papīra dvieļa, bet tikai pēc tam šķīvī. Šādā veidā papīra dvieļi uzsūks visus taukus un pīrāgi būs mazāk eļļaini.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment