Zemeņu ievārījums ar degvīnu
Sastāvdaļas
- 3kg zemeņu
- 2kg cukura
- 100 ml degvīna
- 1 tējkarote citronskābes
Pagatavošana
Sagatavotas ogas sadala 2 daļās, 1 slāni aplej ar degvīnu, tad kārto virsū pārējās zemenes un apber ar cukuru virskārtu. Atstājiet ledusskapī uz nakti. Ielieciek katlā un vāra uz uguns, uzvāra, pievieno citronskābi un noņem no uguns.
Pēc 3 stundām atkal uzlieciet uz uguns un uzvāra. Atkārtojiet šo procedūru vēl 3 reizes, un pēc pēdējās vārīšanas vāra 10-15 minūtes. Lejiet ievārījumu uz sterilizētās burkās un burkas apgrieziet.
Zemeņu ievārījums ar rabarberiem un ingveru
Sastāvdaļas
- 1kg zemeņu
- 1kg rabarberu kātu
- 50g svaigas ingvera saknes
- 2kg cukura
- 200ml ūdens
Pagatavošana
Attīra rabarberu kātus un smalki sagriež. Rabarberus kopā ar zemenēm lieka katlā, pielej ūdeni un liek uz uguns un vāra 10 minūtes no uzvārīšanās brīža. Pievieno nomizotu ingvera sakni, vienu trešdaļu no kopējā cukura un vāra vēl piecas minūtes nepārtraukti maisot.
Mazās porcijās pievieno atlikušo cukuru un vāra 5 – 7 minūtes. Tad atstāj uz 8 – 10 stundām. Otrais etaps: katlu atkal lieciet uz uguns un vāriet 10 minūtes. Atkal liek mierā uz 10 stundām. No atdzesētā ievārījuma izņem ingvera sakni. Lej sterilizētās burkās.
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc mēs nepareizi sasaldējam gaļu: 3 kļūdas un tā ir cieta, sausa, “gumijota”; šefpavārs iesaka, kā to darīt pareiziby Jeļena Kuzmenko
- Vasara tiek atcelta? Spēcīgas lietusgāzes, pērkona negaiss ar krusu, vētrains vējš — laikapstākļi augustā ļoti pārsteigsby Sandra Vīgante
- Viesībās no galda pazūd ļoti ātri: marinētu kabacīšu recepte – gatavi 5 minūtēsby Laura Andersone