Vai jūs kādreiz esat gatavojuši marinētu arbūzu ziemai? Ja nē – ļoti velti! Tas ir tik gards, ka ziemā pazūd pat mizas!
Skābeni saldenā garša ar vieglu sāļuma niansi – ticiet man, tas ir kaut kas neparasts! Arī es ilgi šaubījos, bet tagad šī recepte ir mana mīļākā ziemas krājumiem.
Viss tiek gatavots bez sterilizācijas un liekām raizēm – vienkārši, ātri un gardi. Noteikti saglabājiet recepti, citādi pēc tam skumsiet, ka nepagatavojāt pāris burciņas!
Kā es gatavoju arbūzu ziemai
Nomazgājam arbūzu zem tekoša ūdens, lai nebūtu putekļu un netīrumu.
Sagriežam porcijās. Es vispirms sagriežu ripās, tad sadalu tās trijstūrīšos – tā gabaliņi ideāli iet cauri burkas kakliņam.
Liekam sterilizētās 3 litru burkās, viegli piespiežot, bet bez pārspīlējuma – lai nesaspiestu un neizlaistu sulu.
Pārlejam ar verdošu ūdeni – vispirms nedaudz (lai burka neplīstu), pēc tam līdz pašai augšai. Pārklājam ar vāciņiem, ietinām dvielī un atstājam uz 25–30 minūtēm.
Notecinām ūdeni, obligāti to izmērām – lai pareizi pagatavotu marinādi.
Katlā lej šo ūdeni, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Samaisa, uzvāra un vāra 2–3 minūtes.
Lasi vēl: Galvenais veiksmīgs sīpolu kaltēšanas noslēpums, lai tie nesapūtu un glabātos līdz nākamajai ražai
Pārlej arbūzu ar marinādi – vispirms nedaudz, pēc tam līdz pat augšai. Aizvāko, pārbauda vāciņus, apgriež burkas otrādi un ietin līdz pilnīgai atdzišanai.
Gatavs! Ziemā atver – un izbaudi vasaras garšu!
Sastāvdaļas marinādei (uz 3 litriem ūdens):
1,5–2 kg arbūza,
1 l ūdens,
70 ml 9% etiķa,
3 ēdamkarotes cukura,
1,5 ēdamkarotes sāls.
Mani padomi:
✔ Gatavojiet vismaz 2–3 burkas – citādi apēdīsiet vienu un vēlāk vēl gribēsiet!
✔ Ja vēlaties nedaudz pikantāku garšu, pievienojiet burkā pāris krustnagliņas vai viena jāņogas lapiņa – aromāts būs vienkārši fantastisks!
✔ Izvēlieties arbūzu, kas ir nogatavojies, bet ne pārgatavojies, lai gabaliņi saglabātu formu.
Lasi vēl: Augusta otrā puse būs ļoti veiksmīga: astrologe Tamāra Globa aprēķinājusi, kam šobrīd veiksies, bet kam jābūt īpaši piesardzīgiem
Draugi, šis ir arbūza ziemas recepte, kas pārsteigs visus! Pamēģiniet – un rakstiet komentāros, vai jums patīk šādi neparasti sagataves veidi?