Nedariet to 12. oktobrī, lai nenoskaustu veiksmi un labklājību – Sveču diena tautas kalendārā

Nedrīkst veikt mājas darbus, pārkārtot mēbeles, veikt remontdarbus, citādi var nodarīt kaitējumu mājai.

Nav ieteicams nodarboties ar tīrīšanu, jo grīdu mazgāšana un atkritumu slaucīšana var sagādāt daudz nepatikšanu gan finansiālu, gan mīlas jomā.

Nevajadzētu svinēt kāzas – jaunais pāris paši sevi nolemj uz ne vieglu ģimenes dzīvi. Nav atļauts ēst ogas, lai nenovestu sev nepatikšanas un problēmas. Tāpat kā citās dienās, arī šajā dienā cilvēki īpašu uzmanību pievērsa laika zīmēm, pareģojot, kāds būs nākamais gadalaiks.

 

Ja ozolu un bērzu lapas ir pilnībā nokritušas, ziema būs bez nopietnām temperatūras izmaiņām. Ja no bērziem un ozoliem lapas nokritušas daļēji – gaidi bargu ziemu. Apšu lapas guļ ar seju uz augšu – ziema būs silta.

Kādās stililīgas lietas beidzot jāizmet laukā

Koki atkal ir uzziedējuši – rudens būs ilgstošs un silts. Vītolus klāj sals – ziema būs ilgstoša. Putni lido zemu – ziema būs agra un auksta. Zaķi vēl nav kļuvuši balti – ziema iestāsies vēlu. Pagalmu suņu vilna pēc pūkām ir kļuvusi daudz biezāka nekā parasti – gaidi bargu ziemu.

No rīta pagalmā ir liels sals – jābūt sausam, saulainam laikam. Rietumu vai ziemeļu vējš – būs salta un sniegaina ziema. Vējš maina virzienu pulksteņrādītāja rādītāja virzienā – gaidāmas miglas.

Smagi zemi mākoņi vēsta par gaidāmo aukstā laika iestāšanos. Sarkans saulriets – gaidāms liels vējš.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment