“Kioto” salāti
Zivju konservi, piemēram, sardīnes vai skumbrija, ir lielisks proteīna avots, bagātīgi ar omega-3 taukskābēm un ērti izmantojami salātos. Tie piedāvā gan veselīgu barību, gan papildina salātu garšas un tekstūras kompleksitāti, padarot tos par ideālu izvēli ikdienas ēdienkartē.
Sastāvdaļas
200g zivju konservi (sardīņu, skumbriju u.c.);
1 glāze vārītu rīsu;
1 sīpols;
zaļie lociņi;
2 vārītas olas;
melnie pipari pēc garšas;
majonēze pēc garšas.
Pagatavošana
Nolej eļļu no zivju konserviem, zivis saspiež ar dakšiņu. Pievieno sakapātu sīpolu, olas, zaļos lociņus un vārītus rīsus. Pievieno sāli un majonēzi, un visu kārtīgi samaisa.
Salāti “Mana vistiņa”
Vārītas vistas filejas ir izcilas sastāvdaļas salātiem pateicoties savai daudzpusībai, garšas bagātībai un vieglumam.
Sastāvdaļas
450g konservētu zirnīšu;
300g vārītas vistas filejas;
2 saldskābi āboli;
zaļie lociņi;
dilles;
sāls;
melnie pipari;
majonēze;
Pagatavošana
Sagrieziet visas sastāvdaļas, pievienojiet sāli, piparus un majonēzi, un visu samaisiet.
“Grieķu” salāti
Šie salāti ir viegli pagatavojami un bieži tiek pasniegti kā ēdiens gan ikdienas ēdienkartēs, gan restorānos, tādējādi pievilcot plašu patērētāju auditoriju.
Sastāvdaļas
150g ķirštomātu;
200g salātu mikss;
1 paprika;
100g olīvas;
100g brinzas;
1 ēd.k. sinepes;
0,5 sarkanais sīpols;
1 tējk. citronu sulas;
2 ēd.k. olīveļļas;
0,5 tējk. medus;
sāls pēc garšas.
Pagatavošana
Uz šķīvja skakārto salātu lapas, sagriež uz pusēm ķirštomātus un ber pa virsu. Tāpat ber olīvu pusītes. Sasmalcina papriku. Sīpolus sagriež gredzenos un kubiņos brinzas sieru, tad visu kārto uz šķīvja. Atsevišķā trauciņā gatavo mērci – sajauc medu, sinepes, citronu sulu un olīveļļu, pievieno sāli un visu kārtīgi samaisa. Mērci lej uz salātiem.