Neiedomājami, ko trīs kafijas krūzes dienā nodara mūsu organismam! Tas ir jāzina visiem!

Vai kafijai ir pozitīva ietekme uz cilvēka veselību? Daudzus gadus strīdi par šo jautājumu nav beigušies. Pēc neskaitāmiem pētījumiem, ko veica speciālisti no visas pasaules, atbilde tomēr radās – jā. Bet ar nelielu precizējumu: ja dzer kafiju, tad dabīgu un saprātīgos daudzumos.

Cits jautājums: cik ir saprātīgi daudz? Pētnieki runā par 300-500 mg kofeīna dienā kā organismam nekaitīgu devu. Tiek lēsts, ka vidējais kofeīna daudzums vienā tasītē ir 100 mg (ar nelielām svārstībām), tāpēc 3 kafijas krūzītes dienā ir daudzums, ko nav ieteicams pārsniegt.

4 fakti par kafiju

Piedāvājam 4 zinātniski pierādītus faktus, kas apstiprina kafijas pozitīvo ietekmi uz organismu.

Kafija un aknas

Kafija palīdz aknām atgūties, darbojoties kā antioksidants un nevajadzīgo vielu izvadošs līdzeklis. Cilvēkiem, kuri regulāri lieto kafiju, nedraud ne ciroze, ne holelitiāze!

Kofeīns samazina seruma aminotransferāzes un to alifātisko aminoskābju daudzumu, kas provocē hepatīta un citu aknu slimību attīstību.

Kafija un smadzenes

Džona Hopkinsa universitātē 2014. gada novembrī tika veikts pētījums, kurā piedalījās 73 cilvēki. Tas pierādīja, ka kafijai ir pozitīva ietekme uz īpaša veida atmiņu un tā ļauj skaidrāk un labāk uzglabāt informāciju.

Kafija un diabēts

Pēc dažu II tipa diabēta pētnieku domām, 2-3 tases organiskās kafijas dienā var palīdzēt novērst šo slimību.

Kafija un vielmaiņa

Mērenas kofeīna devas palielina vielmaiņu un līdz ar to veicina svara zudumu. Arī kofeīns spēj regulēt leptīna līmeni, hormonu, kas atbild par ķermeņa tauku daudzumu. Šīs vielas līmeņa paaugstināšana nomāc apetīti, palielina enerģijas patēriņu. Protams, ar nosacījumu, ja kafija regulāri netiek baudīta kopā ar desertiem!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment