Neizmetiet pārgatavojušos tomātus: šefpavārs atklāj tomātu pastas recepti

Vasara un agrs rudens ir tomātu pārpilnības laiks. Taču līdz ar to rodas mūžīgā problēma: ko darīt ar ražu, kas burtiski jūsu acu priekšā ir pārgatavojusies?

Mīksti, bezformīgi tomāti vairs nederēs salātiem, un to izmešana ir īsta zaimošana.

Šefpavārs Deniss Perevozs piedāvā izcilu un vienkāršu risinājumu – pārvērst zemas kvalitātes tomātus koncentrētā virtuves zeltā. Mēs runājam par mājās gatavotu tomātu pastu, kas garšas un aromāta ziņā krietni atpaliks no jebkura veikalā pirkta analoga.

No vītināšanas līdz kulinārijas šedevram: recepte soli pa solim
Šīs receptes noslēpums slēpjas maksimālā vienkāršībā un garšas koncentrācijā. Jums nebūs nepieciešamas sarežģītas ierīces, tikai katliņš ar biezu dibenu, kas neļaus vērtīgajai masai piedegt.

Sastāvdaļas:

  • Pārgatavojušies tomāti: jebkurš daudzums.
  • Sāls, cukurs: pēc garšas.
  • Ķiploki: dažas daiviņas.
  • Ābolu sidra etiķis: 1–2 ēdamkarotes (darbojas kā konservants un garšas pastiprinātājs).
  • 1. solis: Tomātu sagatavošana

Nomazgājiet tomātus. Nav nepieciešams tērēt laiku to mizošanai — vārīšanas procesā tie kļūs mīksti un zaudēs visu savu garšu. Sagrieziet tomātus nejaušos gabaliņos vai, lai paātrinātu procesu, sarīvējiet tos uz rupjas rīves.

2. solis: Galvenais posms — vārīšana

Ievietojiet tomātu maisījumu katliņā ar biezu dibenu. Uzlieciet to uz vidējas uguns, uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un pēc tam samaziniet līdz minimumam. Tagad jūsu uzdevums ir iztvaicēt lieko mitrumu. Ik pa laikam apmaisot, vāriet maisījumu, līdz tā tilpums samazinās 3–4 reizes. Tam vajadzētu kļūt biezam, blīvam un tumši sarkanam. Šis process var ilgt no 1 līdz 3 stundām.

3. solis: Nobeiguma pieskārieni

Kad pasta ir sasniegusi vēlamo konsistenci, ir pienācis laiks burvībai. Pievienojiet sāli un cukuru, līdzsvarojot garšas pēc savas patikas. Pievienojiet smalki sarīvētu vai presētu ķiploku un pārlejiet ar ābolu sidra etiķi.

4. solis: Konservēšana

Visu rūpīgi samaisiet un vāriet vēl 5–7 minūtes, lai garšas beidzot apvienotos. Karsto pastu nekavējoties ievietojiet mazās, iepriekš sterilizētās burciņās un cieši aizveriet ar vākiem.

Lasi vēl: Ceļu inspektors paskaidroja, kā autovadītājam jābrauc, lai viņu neapturētu un viņš nepiesaistītu likumsargu uzmanību

Pavāra padomi:

Ja vēlaties pilnīgi gludu pastu bez sēklām vai mizas atlikumiem, pirms garšvielu pievienošanas izkāsiet vārīto masu caur smalku sietu.
Nebaidieties eksperimentēt! Gatavošanas laikā pastai pievienojiet šķipsniņu kūpinātas paprikas dūmu aromātam, kaltētu baziliku vai rozmarīna zariņu (neaizmirstiet to vēlāk izņemt).

Gatavās burciņas uzglabājiet tumšā, vēsā vietā – ledusskapī vai pagrabā. Atvērtu burciņu labāk izlietot nedēļas laikā.
Tātad, no tomātiem, kas bija mata attālumā no atkritumu tvertnes, jūs iegūstat dabīgu, aromātisku un universālu produktu. Šāda pasta būs ideāls pamats borščam, Boloņas mērcei, picai vai gulašam, piepildot jebkuru ēdienu ar koncentrētu vasaras garšu.