Nekad neizmetiet nopļauto zāli: lūk, kā tā palīdz dārzeņu un augļu dārzam

Mēslojuma gatavošana

No nopļautās zāles pagatavo zaļo mēslojumu. Lai to izdarītu, sasmalcināto zāli ievieto mucā, atstājot 2/3 brīvas vietas, pārlej ar ūdeni un atstāj siltā vietā uz dažām nedēļām. Dažreiz pievieno nelielu daudzumu kvasa vai alus, bet tas nav nepieciešams – šķīdums var raudzēties dabiski.

Izžāvējiet to, lai pārklātu augus ziemai

Sausā zāle var palīdzēt augiem “sasildīties” ziemā, ja ar to pārklāsiet dobes. Taču ir obligāts nosacījums – šajā gadījumā siens ir rūpīgi jāizžāvē, lai novērstu pūšanu. Turklāt ir jārūpējas par ūdens aizplūšanu atkušņa laikā vai pavasarī, kā arī laikus jānoņem sakaltusī zāle, lai augsne atkususi.

Lasi vēl: Neizmetiet tomātu lapas un kātus! 5 veidi, kā tos ļoti lietderīgi izmantot dārzā

Vien līdz 31.oktobrim ir iespēja saņemt šo produktu pilnīgi bezmaksas, ja dzīvo šajā Latvijas pilsētā! Noskaidrosim sīkāk

Izgatavojiet sienu dārzeņu uzglabāšanai

Nopļauto un izžāvēto zāli var izmantot dažu augļu un dārzeņu uzglabāšanai ziemā. Piemēram, ziemas ābolus siena kastēs var uzglabāt diezgan ilgi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Barojiet ar to putnus un dzīvniekus

Svaiga vai kaltēta nopļautā zāle var būt lieliska barība mājdzīvniekiem un putniem. Tomēr ir svarīgi, lai augi nebūtu apstrādāti ar herbicīdiem un ķīmiskām vielām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment