Nekad, nekad neuzglabājiet šīs lietas ledusskapī. Tas visu sabojās

Citrusaugļi

Ziemā veikalos un tirgos pārdod ļoti daudz citrusaugļu: apelsīni, citroni, greipfrūti, pomelo, mandarīni, laimi un citroni.

Nekad tos nenovietojiet ledusskapī! Pārāk zema temperatūra šiem augļiem, kas mīl siltumu, izraisīs to ātru bojāšanos: tie sāks pūt un pelēt. Uzglabājiet tos vēsā, vēdināmā vietā un bez polietilēna iesaiņojuma, piemēram, grozā uz stiklotas lodžijas. Ledusskapī jāieliek tikai sagriezti augļi, kas tur var atrasties pāris dienas.

Olīveļļa

Ideāla olīveļļas uzglabāšanas temperatūra ir 12-16 °C. Taču tai labi derēs arī istabas temperatūra. Tāpat kā medum, arī olīveļļai nepatīk tieša saules gaisma, tāpēc vislabāk to uzglabāt slēgtā skapī.

Bet ledusskapī dabīgā olīveļļa var sabiezēt un pat kļūt gandrīz cieta. Šo īpašību izmanto, lai pārbaudītu eļļas kvalitāti: produkts ar citu, lētāku eļļu piedevām ledusskapī paliks šķidrs.

Sīpoli

Sīpolus ledusskapī uzglabāt nedrīkst, jo tie sapūst un sapelēs. Uzglabājiet tos tāpat kā kartupeļus – vēsā, tumšā un sausā vietā. Vienlaikus neglabājiet kartupeļus un sīpolus vienā atvilktnē – tie viens otru slikti ietekmē un ātrāk bojājas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment