Nekad nemetiet pelmeņus verdošā ūdenī – mēs visi tos gatavojam nepareizi

“Nekādā gadījumā nemetiet pelmeņus verdošā ūdenī: galvenās kļūdas, ko ikviens pieļauj, gatavojot”.

Pieredzējuši pavāri šo gatavošanas metodi sauc par mītu.

Parasti pelmeņus gatavo šādi, uzskatot šo lietu par neticami vienkāršu. Uzvāra ūdeni, izņem pelmeņus no saldētavas un vienkārši iemet verdošā ūdenī. Bet šī gatavošanas iespēja nav pareiza.

Ļoti iespējams, ka šajā gadījumā jūsu vakariņas vienkārši izbirs pa visu katlu. Viss ir izskaidrots triviāli – temperatūras starpība. Iegremdējot verdošā ūdenī, ledus pelmeņi sāk strauji izplesties, kā rezultātā tie pārsprāgst un sadalās.

Kā pareizi pagatavot pelmeņus

Lai atrisinātu šo problēmu, pelmeņi jāmet nevis verdošā ūdenī, bet vienkārši karstā ūdenī. Tādā veidā pusfabrikāti spēs nesalipt pie katla un ēdiens pēc pagatavošanas izskatīsies daudz apetelīgāks.

Lasi vēl: Lai petūnija ziedētu krāšņi un ilgi, baro to šādi. Vienkārša barošanas shēma

Ja pelmeņus liek verdošā ūdenī, vienkārši pielej glāzi auksta ūdens. Pateicoties tam, jūs varēsiet stabilizēt temperatūru un saglabāt pelmeņu formu un struktūru.

Ir vērts ieklausīties arī tālāk sniegtajos padomos, pateicoties kuriem pelmeņi izrādīsies daudz garšīgāki. Pirms sākat gatavot pelmeņus , iemērciet tos ūdenī uz dažām minūtēm.

Lasi vēl: Kāpēc Visums mums atsūta mājas mīluļus un ko nozīmē, ja kaķis negaidīti ierodas tavā miteklī

Mīkla uzsūks nedaudz ūdens un, gatavojot pelmeņi , noteikti neplīsīs.

Atbrīvojos no apavu smakas! Pat karstākajās dienās mani apavi vairs nesmird. Uzzini vienkāršu triku

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment