Nekādu krāna ūdeni: 99% cilvēku nepareizi mazgā augļus un dārzeņus

Izrādās, ka svaigi augļi un dārzeņi ir jāmazgā atšķirīgi.

Jebkuri augļi, dārzeņi un garšaugi ir īsts vitamīnu kopums, kas vasarā nemaksā pasakainu naudu, bet sniedz milzīgu labumu organismam.

Ne visi var audzēt svaigus produktus savā zemes gabalā – daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji augļus un dārzeņus pērk veikalos un tirgos, nezinot, kādos apstākļos tie izauguši. Varat būt droši – pat visdabiskākie produkti ir apstrādāti ar dažādiem preparātiem pret kaitēm un kaitēkļiem, tāpēc pirms lietošanas ir svarīgi rūpīgi atbrīvoties ne tikai no putekļiem un netīrumiem, bet arī no šo vielu atliekām. Ja tas netiek izdarīts, organismā uzkrājas kaitīgās sastāvdaļas un var izraisīt nepatīkamas sekas.

Labs un drošs risinājums ir nomazgāt dārzeņus ar sodu un sāli (ir pieļaujama arī atsevišķu šo komponentu izmantošana). Pirms šī ieteikuma izpildes ir vērts saprast, kāpēc dārzeņus mazgāt ar sodu. Visa būtība ir tāda, ka gan soda, gan sāls ir dabiski konservanti, kas var attīrīt produktus ne tikai no piesārņotājiem, bet arī no ķīmiskām vielām.

Kā mazgāt dārzeņus ar sodu un sāli – instrukcija

Lai kvalitatīvi notīrītu svaigus produktus, ievērojiet vienkāršus soļus:

Nomazgājiet rokas ar ziepēm un ūdeni;

Noņemiet visas etiķetes no augļiem un dārzeņiem;

Ja ir tumši plankumi vai sapuvušas daļas, izgrieziet tās ar nazi;

Paņemiet sūkli vai birsti, uzberiet uz tās nedaudz sāls (vai sodas) un berzējiet produktu;

Noskalojiet ar siltu, tīru, filtrētu ūdeni.

Lasi vēl: To zina tikai daži cilvēki: 3 situācijas, kad nevajadzētu likt telefonu uzlādēties

Vēl viens variants ir ieliet siltu ūdeni bļodā, ieberiet 1 tējkaroti sāls vai sodas, ielieciet dārzeņus un augļus šķīdumā uz 10 minūtēm, pēc tam nomazgājiet ar tīru ūdeni. Šī metode ir īpaši laba ogām – soda un sāls iznīcina kukaiņus, kas var slēpties ogās, bet nav uz aci pamanāmi.

Tīrīšanai nevajadzētu izmantot krāna ūdeni – tajā ir pārāk daudz hlora un citu piemaisījumu, kas paliks uz augļiem, dārzeņiem un jūsu organismā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Ar ko nav atļauts mazgāt augļus un dārzeņus

Mazgājot augļus un dārzeņus noteikti nedrīkst izmantot jebkādus spirtotus līdzekļus, ziepes, trauku mazgāšanas līdzekļus un citus sadzīves ķīmijas līdzekļus. Daudzi agresīvi tīrīšanas līdzekļi nav paredzēti pārtikai, ja ar tiem berzēsi augļus vai dārzeņus, tu tikai pasliktināsi situāciju.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment