Nekādu olu un piena – recepte ideāli gaisīgām pankūkām

Īpašu uzmanību ir pelnījušas receptes bez piena, sviesta un olām. Pirmkārt, šādus ēdienus var ēst cilvēki ar laktozes nepanesamību. Otrkārt, tie ir budžetam ļoti draudzīgs. Tieši tāpēc gaisīgās pankūkas uz ūdens ir labākais variants gardām un sātīgām brokastīm.

Jūs varat tās pagatavot gan saldas, gan sāļas. Otrajā gadījumā pankūkas gatavo nevis ar cukuru un vaniļu, bet tikai ar sāli. Pēc tam tās var pasniegt ar dažādiem kausētā siera smērējumiem, ar garšaugiem un pikantām piedevām. Izvēlieties pēc savas gaumes.

Ja esi piekritis saldajam variantam, tad pievieno vanilīnu vai vienkārši vaniļas cukuru mīklai. Šādas pankūciņas jāsniedz ar medu, šokolādes pildījumu, iebiezinātu pienu vai ar augļu vai ogu ievārījumu. Tas būs neticami garšīgi!

Sastāvdaļas

Kviešu milti – 1 glāze

Manna – 1 glāze

Cukurs – 1 ēdamkarote

Sausais raugs – 1 ēdamkarote

Vanilīns – 1 šķipsniņa

Sāls – 1 tējkarote

Cepamais pulveris – 2 tējkarotes

Ūdens – 500 ml

Sagatavošana

Izsijāt kviešu miltus. Sajauc tos ar mannu. Pievieno cukuru, sāli, sauso raugu un cepamo pulveri.

Ielejiet siltu ūdeni. Visas sastāvdaļas labi samaisa. Pārklāj ar pārtikas plēvi un dvieli. Liek siltā vietā uz 1 stundu.

Tad mīciet mīklu. Pankūciņas liek uzkarsētā pannā ar saulespuķu eļļu. Apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnas.

Vēl siltus pārlej ar smaržīgo ogu mērci. Lai to pagatavotu, ņem 150 g aveņu un 150 g upeņu. Ogas aplej ar 50 ml tīra ūdens. Pievieno 5 g rīvētas citrona miziņas un cukuru pēc garšas.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra dažas minūtes. Atšķaida 1 tējkaroti kartupeļu cietes 2 ēdamkarotēs ūdens. Nepārtraukti maisot pievieno ogām. Atkal uzvāra un noņem no uguns. Pasakainā mērce gaisīgām plātsmaizēm ir gatava. Izbaudi maltīti!