Nekas tā netīra vāzes un kafijas dzirnaviņas kā rīsi

No rīsiem var pagatavot ne tikai aromātisku plovu vai putru. Šos graudaugus var droši izmantot ne tikai virtuvē, bet arī vairāku sadzīves jautājumu risināšanai.

Tāpēc, ja pēkšņi skapja tālajā stūrī atradīsiet maisiņu ar veciem rīsiem, nesteidzieties tos izmest.

Ir vairāki veidi, kā izmantot rīsus:

Ja nepieciešams sakopt vāzi vai burku ar šauru kakliņu, kurā neietilpst roka, ieberiet iekšā rīsus un pēc tam pievienojiet nelielu daudzumu silta ūdens un mazgāšanas līdzekļa. Aizsedziet kakliņu ar roku, dažas reizes sakratiet trauku, izlejiet saturu izlietnē un labi izskalojiet trauku ar tīru ūdeni. Rīsi lieliski notīrīs netīrumus un aplikumu, kas ir trauka iekšpusē.

Ar rīsiem lieliski var pārbaudīt eļļas temperatūru. Ja gatavojat ēdienu fritētavā, jums ir jāzina precīza eļļas temperatūra. Optimālā temperatūra ir 170-180 grādi pēc Celsija. Jums nav pa rokai termometra? Iemetiet rīsu graudus uz pannas vai fritētājā un vērojiet. Ja tie uzpeld virspusē un eļļa sāk burbuļot, varat sākt gatavot, ja tie paliek apakšā – pagaidiet nedaudz ilgāk.

Lasi vēl: 5 praktiski iemesli, kāpēc padomju sievietes zem apģērba valkāja kombinē

Ja kafijas dzirnaviņas izmantojat ne tikai kafijas, bet arī garšvielu malšanai, ir svarīgi pārliecināties, ka to smaržas nesajaucas. Lai to paveiktu, pēc katras lietošanas reizes noteikti notīriet kafijas dzirnaviņas ar rīsiem – tie lieliski palīdz. Ielieciet dzirnaviņās dažus rīsu graudus, ieslēdziet to, lai sasmalcinātu rīsus pulverī, pēc tam izlejiet un noņemiet atlikumus ar birstīti vai drānu. Noskalojiet ierīci ar ūdeni un novietojiet to nožūt. Rīsi lieliski absorbē citas smakas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment