Nekļūsti par seksuālās ekspluatācijas upuri! Noziedznieki ar interneta palīdzību izspiež no vīriešiem vairākus miljonus

1

Policija brīdina interneta lietotājus par elektroniskajā vidē pieaugošo uzbrukumu skaitu, to mērķis ir naudas līdzekļu izspiešana no vīriešiem.

Noziedznieki upuru pievilināšanai izmanto simpātisku sieviešu kontus sociālajos portālos – viņu tīklos jau krituši kā biznesmeņi, tā studenti.

Nelegālie grupējumi iegūst savā rīcībā kompromitējošus video materiālus, kuros redzami upuri, un draud tos nosūtīt upura draugiem, radiem un ģimenei.

Zināms, ka pēc naudas izspiešanas mēģinājuma sev galu darījuši vismaz četri vīrieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Vakar izmeklētāji publiski paziņoja par kriminālajām aktivitātēm, lai censtos pasargāt potenciālos upurus. Šogad jau reģistrēti 864 šāda veida naudas izspiešanas gadījumi un divtik vairāk pagājušā gada laikā.

Lasi vēl: Skaistumkaraliene nevar atrast vīru savas figūras dēļ

 

Eksperti uzskata, ka vēl vairāki tūkstoši vīriešu ir krituši nelegālā grupējuma nagos, tomēr nav vērsušies varas iestādēs pēc palīdzības.

Apvienotās Karalistes Nacionālā noziegumu aģentūra brīdinājusi, ka Marokāņu, Filipīniešu un Ziloņkaula Krasta nelegālie grupējumi uztur veselus centrus, kuros tiek nodarbinātas aktrises, naudas izspiedēji un uzturēti finanšu centri naudas atmazgāšanai.

Lielbritānijas izmeklētāji brīdina, ka grupējumi upurus meklē sociālajā vietnē Facebook, iepazīšanās portālos, kā arī profesionālajā vietnē LinkedIn. Lielākajā daļā gadījumu potenciālos upurus atlasa pēc to maksātspējas.

Izpirkšanas maksas apmērs līdz šim bijis no dažiem simtiem līdz pat vairākiem tūkstošiem Lielbritānijas mārciņu.

Skotu prokurori vēlas, lai kāds filipīniešu izcelsmes vīrietis tiktu izdots par 17 gadus veca jaunieša Daniela Perija nāves izraisīšanu 2013. gada jūlijā. Pusaudzis nonāvēja sevi pēc tam, kad saprata, ka ticis nofilmēts ar tīmekļa kameru, veicot kompromitējošas darbības.

Lasi vēl: 10 visbriesmīgākie sodi pasaulē, kurus pielieto neuzticīgām sievām; #9 pretīgi!

Arī pagājušajā gadā 17 gadus vecs skolēns Ronans Hags izdarīja pašnāvību pēc kompromitējošu attēlu ievietošanas internetā.

Izmeklētāji apgalvo, ka šantāža ir “salīdzinoši vienkāršs noziegums”, kura īstenošanai tiek izmantotas viltus identitātes.

Pēcāk krāpnieki saziņai izmanto video saziņas vietnes, notiekošais ātri vien iegūst erotisku raksturu.

Viņu mērķis ir iegūt video, kurā upuris redzams, veicot seksuāla rakstura darbības – šis materiāls tiek izmantots, lai šantažētu upurus.

Statistikas dati liecina, ka lielākoties upuri ir 21-30 gadus veci vīrieši. Jaunākā persona, kura kļuvusi par uzbrukuma upuri, bijusi tikai 11 gadus veca.

Aģentūra laidusi klajā video, ar kura palīdzību par briesmām tiek brīdināti potenciālie upuri.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment