Ņemu 2 gurķus, 2 olas un kārbu pupiņu. Satriecoši salāti no vienkāršiem produktiem!

Pupiņas ir viens no pārtikas produktiem, ko ieteicams regulāri lietot pārtikā, lai uzturētu labu veselību, kā arī atbrīvotos no liekajiem kilogramiem.

 

Lieta tāda, ka šī dabas velte satur daudz olbaltumvielu, vitamīnu, šķiedrvielu, un minerālvielu, bet salīdzinoši maz ogļhidrātu.

Pupiņu proteīns ir gandrīz identisks gaļas proteīnam, tāpēc šos pākšaugus var lietot gaļas vietā. Vairākās ar ķermeņa stiprināšanu saistītās diētās pat ieteikts atteikties no gaļas par labu pupiņām, jo tās nodrošina sāta sajūtu teju tikpat labi kā gaļa.

Šodien es tev pastāstīšu, kā pagatavot izcilus pupiņu salātus. Lūk, recepte!

Pamata sastāvdaļas:

250 grami kāpostu;
180 grami konservētu pupiņu;
2 olas;
2 gurķi;
Pāris zariņi pētersīļu;
Saišķītis lociņu.

Mērces sastāvdaļas:

4 ēdamkarotes krējuma;
1 ēdamkarote sinepju graudu;
1/3 tējkarotes cukura;
Šķipsniņa maltu melno piparu.

Pagatavošanas gaita:

Kāpostus smalki sakapājam, gurķus sagriežam plānās nūjiņās. Analoģiski sagriežam cieti vārītas olas.

Sasmalcinām zaļos lociņus un dilles, kopā ar olām, kāpostiem un gurķiem liekam salātu bļodā. Pievienojam salātiem pupiņas.

Lai pagatavotu mērci, atsevišķā traukā sajaucam skābo krējumu ar sinepēm, cukuru un melnajiem pipariem. Mērcei pieberam sāli pēc garšas, vēlreiz samaisām.

Pievienojam salātiem mērci, kārtīgi samaisām sastāvdaļas.

Oriģinālās mērces vietā salātus var pagatavot ar majonēzi, tomēr šajā gadījumā ēdiens būs mazāk diētisks.

Pagatavo arī sev un saviem mīļajiem šos aromātiskos, vasarīgi vieglos salātus – īsta vitamīnu bumba un izcils garšas baudījums! Ja šis kulinārijas šedevrs tev gāja pie dūšas, pastāsti par to arī draugiem sociālajos tīklos!

Leave a Comment