Ņemu 500 gramu maltās gaļas un glāzi kefīra. Gardas kotletes bez miltiem, kas pazūd no galda acumirklī

Vairums cilvēku gatavo kotletes pēc savām receptēm. Bieži vien šā ēdiena gatavošanas metodes tiek pārņemtas no mātēm un vecmāmiņām, un gadsimtiem ilgi glabātas kā relikvija.

Nereti iedvesma kotlešu gatavošanai tiek smelta internetā un pavārgrāmatās. Tajā pašā laikā katrs cenšas mājas kotletes pagatavot, izmantojot savus, neparastus knifiņus.

Šodien pastāstīšu tev, kā pagatavot kotletes bez miltiem, izmantojot malto gaļu un kefīru. Varbūt tev šķiet, ka šī sastāvdaļa nesader ar malto gaļu? Bet patiesībā ir gluži pretēji – raudzēts piena produkts padara kotletes mīkstākas un sulīgākas.

Sastāvdaļas kotletēm:

– 500 gramu maltās gaļas;
– 250 mililitru kefīra;
– 1 kartupelis;
– 1 sīpols;
– 2 olas;
– 1 daiviņa ķiploku;
– 1 tējkarote sāls;
– 8 ēdamkarotes mannas.

Kotlešu pagatavošana

Bļodā samaisām malto gaļu ar kefīru. Atsevišķā traukā uz rīves smalki sarīvējam nomizotu kartupeli. Sīpolu un ķiploku sarīvējam uz smalkas rīves, pievienojam kartupeļu masai.

Dārzeņu masu pievienojam maltajai gaļai, maisījumā iesitam olas, pieberam sāli un kārtīgi samaisām. Gaļas masā ieberam mannu, samaisām.

Atstājam masu uz 20 minūtēm, lai uzbriest. Pannā uzkarsējam augu eļļu, ar karoti veidojam nelielas kotletes. Liekam kotletes pannā, apcepam 5 minūtes no katras puses zem vāka.

Lasi arī: Mēs visi izmantojam balzāmu “Zvaigznīte” nepareizi. Kā to lietot patiesībā…

Maltajai gaļai ieteicams pievienot gaļai paredzētas garšvielas un koriandru. Tad kotlešu garša būs piesātinātāka un izteiktāka.

Lai labi garšo! Būsim priecīgi, ja pastāstīsi arī draugiem par šo kotlešu pagatavošanas metodi!

Arī interesanti: Labākā uzkoda svētku galdam. Tomāti “cepurītē”

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment