Ņemu 500 gramus gaļas un pagatavoju 15 kotletes. Mīļākā recepte sulīgām un garšīgām kotletēm

Daudzi cilvēki ir iecienījuši kotletes. Šis gaļas ēdiens ir iesakņojies vairuma valstu gastronomiskajā kultūrā. Daudzviet kotletes ir kļuvušas par tradicionālu un pat par kulta ēdienu.

Piemēram, nav iespējams iedomāties burgerus no populārām kafejnīcām bez kotletēm. Tāpat jūs nevarat atteikties no mājās gatavotām biezām kotletēm, kuras pasniedz kopā ar kartupeļu biezeni vai makaroniem.

Mūsdienās ražo daudz kotlešu pusfabrikātu. Saldētas kotletes nav īpaši garšīgas un sulīgas. Šī iemesla dēļ ir vērts iemācīties pašiem pagatavot kotletes.

Sastāvdaļas kotletēm:
• 500 g gaļa
• 1 sīpols
• 125 g maize (var būt jau sakaltusi)
• 10 g sāls
• 5 g melnie pipari

Kotlešu pagatavošana:

Maizes šķēles aplej ar ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Gaļu un sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Ar rokām izspiediet maizi no liekā šķidruma.

Gaļu, sīpolus un maizi izlaižam caur gaļas mašīnu. Maltajā gaļā pieber sāli un maltus melnos piparus, sajauc sastāvdaļas.

No maltās gaļas veidojam kotletes, apviļājam rīvmaizē. Pannā uzkarsē augu eļļu, un liekam cepties kotletes.

Apcep kotletes no abām pusēm līdz tās ir zeltaini brūnas. Kotletes jācep uz vidējas uguns, lai tās nepiedegtu un ceptos vienmērīgi.

No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk apmēram 13-15 kotletes.

Kotletes ir maigas un sulīgas, piemērotas ēšanai ar kartupeļu biezeni vai makaroniem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment